Rôzne

POZOR! Preukazy ťažkého zdravotného postihnutia treba vymeniť do konca roka

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch upozorňuje občanov s ťažkým zdravotným postihnutím, že preukazy ŤZP platia len do 31. decembra 2013. A to aj v prípade, že je na preukaze uvedená doba platnosti: „Bez časového obmedzenia“.

Ilustračný obrázok k článku POZOR! Preukazy ťažkého zdravotného postihnutia treba vymeniť do konca roka
Zdroj: Dnes24.sk

Preukaz občana s ťažkým zdravotným postihnutím (preukaz ŤZP“) a preukaz občana s ťažkým zdravotným postihnutím s potrebou sprievodcu (preukaz ŤZP/S“) vydané podľa zákona účinného do 31. decembra 2008 platia len do 31. decembra 2013 aj v prípade, že je na preukaze uvedená doba platnosti: „Bez časového obmedzenia“.

Na výmenu teda zostáva už len málo dní.

Výmena preukazov ŤZP a preukazov ŤZP/S sa vykonáva na oddelení peňažných príspevkov na kompenzáciu ŤZP a posudkových činností Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

K výmene preukazov je potrebné predložiť:

– preukaz ŤZP alebo preukaz ŤZP/S
- Identifikačný preukaz (občiansky)
- 1 ks fotografií veľkosti 3×4 cm

„Po uplynutí zákonom stanovenej lehoty, teda po 31.12.2013 nie je možné vymeniť preukazy, ktorým sa skončila platnosť, občan bude musieť požiadať o preukaz na základe žiadosti o vyhotovenie preukazu aj s priloženými aktuálnymi lekárskymi nálezmi v novom konaní,“ upozorňuje ÚPSVaR.

Sara

Zdroj: ÚPSVaR

Preukaz ŤZP
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM