Peter Klimant Správy

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z novozámockých škôl dopadla najlepšie

Školský rok sa skončil a žiaci už prázdninujú. Deviatakov čakal aj tento rok test, v ktorom si zmerali svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Pozrite sa, ako dopadli tí Novozámockí.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z novozámockých škôl dopadla najlepšie
Zdroj: TASR

Na deviatakov čakala v ich poslednom roku na základnej neľahká úloha v podobe celonárodného testovania. Výsledky testu ukazujú, ako zvládajú Slovenský jazyk a literatúru a Matematiku v porovnaní so žiakmi škôl z celého Slovenska.

V Testovaní 9 v Slovenskom jazyku a literatúre, ktorý v tomto roku písalo 38 227 žiakov boli najúspešnejší žiaci Spojenej školy, Vojenskej v Košiciach. Tu bol testovaný len jeden žiak, ktorý dosiahol úspešnosť 91,67% na druhom mieste sa umiestnila Cirkevná ZŠ sv. Petra a Pavla zo Stropkova, kde deviataci dosiahli úspešnosť 90,58%.

V Zámkoch sa v Slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom z Katolíckej spojenej školy na Andovskej ulici s úspešnosťou 77,2%. Hneď za ňou nasleduje ZŠ na ulici Gábora Bethlena s 72,9% úspešnosťou a hneď za ňou sa umiestnila ZŠ na Hradnej ulici s 69,5%.

V Matematike sa z celoslovenského prvenstva teší ZŠ Slobodného slov. vysielača v Banskej Bystrici, ktorej študenti dosiahli 90,51%. Tesne za nimi zaostala SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním s úspešnosťou rovných 90%.

Najlepšie vedomosti v Matematike preukázali v Zámkoch deviataci zo ZŠ na ulici Gábora Bethlena s úspešnosťou 69,7%. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ na Devínskej s 63,9% a tesne za ňou zaostala Katolícka spojená škola s 62,1%.

Spomedzi novozámockých škôl sa na základe testu umiestnila na poslednom mieste v rámci Slovenského jazyku a literatúry ZŠ na Mostnej ulici s 56,3% úspešnosti a v matematike bola najslabšia ZŠ G. Czuczora s 34,3%.

Čítajte tiež:

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z novozámockých škôl dopadla najlepšie

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM