Viktória Botošová Krimi

Požiar na J. Kráľa: Byt v plameňoch, dve deti a traja dospelí evakuovaní!

Krušné chvíle zažili obyvatelia paneláku na ulici J. Kráľa v Nových Zámkoch. Z bytu na 7. poschodí sa dymilo, susedia boli evakuovaní.

Ilustračný obrázok k článku Požiar na J. Kráľa: Byt v plameňoch, dve deti a traja dospelí evakuovaní!
Zdroj: TASR

Vo večerných hodinách bolo hasičom v Nových Zámkoch nahlásené dymenie z bytu na 7. poschodí na ul. J. Kráľa. Na zásah boli vyslané 2 cisternové vozidlá a 1 výšková technika s celkovo 8 hasičmi.

„Po príchode na miesto a vykonaní prieskumu bol zistený požiar v byte na udanej adrese a poschodí,“ informuje Viliam Pánsky, KR HaZZ v Nitre. Ako pokračuje, hasiči nasadili na lokalizáciu a likvidáciu požiaru jeden „C“ prúd z koša rebríka priamo cez okno bytu a následne 2 hasiči vstúpili cez okno dnu a pokračovali v záchranných prácach.

„Počas týchto prác ďalší hasiči evakuovali 2 deti a 3 dospelé osoby z protiľahlého bytu,“ uvádza hovorca.

Ako pokračuje, všetky záchranné práce museli byť z dôvodu zadymenia vykonávané v dýchacích prístrojoch. „Dve deti a jedna dospelá osoba boli ošetrené ZZS pre podozrenie z nadýchania splodinami horenia. Predbežná škoda spôsobená požiarom bola vyčíslená na sumu 10 000 eur,“ uvádza Pánsky o udalosti z 11.decembra a dodal, že príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM