Anton Hrachovský Hokej

Posila na brankárskom poste: Bývalý mládežnícky reprezentant neváhal ani chvíľu

Po úvodných zmenách v poli prichádza posila i do brány HC Nové Zámky. Kryť ju bude bývalý Skaličan, ktorého si fanúšikovia pamätajú spred dvoch sezón.

Ilustračný obrázok k článku Posila na brankárskom poste: Bývalý mládežnícky reprezentant neváhal ani chvíľu
Zdroj: TASR

Jedným z gólmanov na sezónu 2017/2018 bude i Patrik Romančík (na snímke). 23-ročný brankár prichádza z rodnej Skalice, s ktorou pôsobil v minulom ročníku v 1. lige. V 42 stretnutiach zaknihoval v priemere 2,78 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zákrokov 91,96 %.

Romančík pôsobil vo svojej kariére z prevažne v rodnej Skalici, s výnimkou ročníkov 2011/2012 a 2012/2013, kedy si odskočil do projektu HK Orange 20 a tiež sezóny 2015/2016. Vtedy odchytal play off 1. ligy v drese Senice a vo štvrťfinále nastúpil i proti Novým Zámkom. Vyrovnanú sériu vtedy vyhrali Novozámčania, no Romančík držal dlho Senicu v hre o postup. Sériu zakončil s vynikajúcou 95,24 %-nou úspešnosťou zákrokov.

„Patrik je posilnenie na poste brankárskej dvojky, no je len na ňom ako sa chytí svojej šance, ktorú určite dostane. Na rozdiel od minulého ročníka totiž chceme, aby sa naši brankári striedali v zápasoch častejšie,“ komentoval posilu prezident klubu František Sucharda na klubovom webe.

Nová tvár v kabíne má skúsenosti aj s mládežníckymi reprezentáciami, je účastníkom 1.A divízie MS do 18 rokov (2011/2012), kde bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja a postúpil so Slovenskom späť medzi elitu. Na prelome rokov 2012/2013 reprezentoval Slovensko aj na MS do 20 rokov v ruskej Ufe.

„Telefonoval som počas týždňa s pánom Suchardom. Klub o mňa prejavil záujem, ja som neváhal a túto ponuku som prijal. Proti Novým Zámkom som odchytal výborné zápasy, takže klub vie, čo môže odo mňa očakávať. Na Nové Zámky som počul z každej strany iba pozitívne správy. Verím, že sa vytvorí výborný kolektív. Chcem byť prínosom pre tím a spravím všetko preto, aby bola sezóna pre Nové Zámky úspešná,“ prezradil po podpise zmluvy Patrik Romančík.

Zákroky Patrika Romančíka si môžete pozrieť na priloženom videu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM