Viktória Botošová Rôzne

Popíjajúci tínedžeri: Neraz končia v bezvedomí a opatere našich lekárov v nemocnici!

Problém mladých ľudí, holdujúcich alkoholu, trápi aj naše mesto. Hoci polícia pozná miesta, kde sa najčastejšie zdržiavajú, nie vždy dokáže včas zakročiť a nie vždy je to v jej silách. Novozámockí tínedžeri, preto občas končia aj v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Popíjajúci tínedžeri: Neraz končia v bezvedomí a opatere našich lekárov v nemocnici!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladí Novozámčania sú vo vyberaní si miest, kde popíjajú, často veľmi kreatívni. Mestská polícia však dobre vie, kedy a kde ich hľadať. Napriek tomu, mladí ľudia nadmerným požívaním alkoholu často riskujú vlastné zdravie a ich percentá promile alkoholu v krvi dosahujú rekordné hodnoty. Občas sa preto stáva, že po prehýrenej noci skončia až v nemocnici.

„Mladistvých, ktorí končia v nemocnici s otravou alkoholu do veku 18 rokov hospitalizujeme na pediatrickej klinike. Pokiaľ sú mladiství v ťažkom stave, alebo v bezvedomí, v tom prípade je to na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedla Ľubica Juríková, tlačová hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Plnoletých hospitalizujú zvlášť. „Osoby nad 18 rokov hospitalizujeme na klinike vnútorného lekárstva. V prípade, ak ide o úraz, je to na oddelení úrazovej chirurgie,“ informovala tlačová hovorkyňa FNsP Juríková. Najčastejšie podľa jej slov prichádzajú mladí pacienti v piatok a sobotu, ale nie je to striktné pravidlo. „S takýmito prípadmi sa stretávame hlavne počas víkendov, a to hlavne v sobotu,“ povedala.

Ako pokračovala, po ukončí hospitalizácie je postup nasledovný. „Keď ide o neplnoletých, kontaktujeme ihneď rodičov a políciu. Po skončení hospitalizácie posielame hlásenie príslušnej zdravotnej poisťovni ako regres,“ dodala Juríková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM