Lucia Lauková Správy

Popadané stromy a nehody: V Nitrianskom kraji zasahovali hasiči už vyše 30-krát

Hasiči v Nitrianskom kraji zasahujú už od noci zo stredy na štvrtok. Za sebou majú už vyše 30 výjazdov.

Ilustračný obrázok k článku Popadané stromy a nehody: V Nitrianskom kraji zasahovali hasiči už vyše 30-krát
Zdroj: TASR

Desiatky zásahov k popadaným stromom či dopravným nehodám majú za sebou hasiči v Nitrianskom kraji. Prvé výjazdy sa začali už v noci zo stredy na štvrtok.„A odvtedy sme sa prakticky nezastavili a ideme zo zásahu na zásah,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michal Varga.

Najhoršia situácia

Ako doplnil, hasiči doteraz vykonali viac ako 30 výjazdov, väčšinou šlo o spadnuté konáre a stromy, popadané elektrické vedenia a dopravné nehody. „Najhoršia situácia je momentálne v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Levice. Máme tam okolo desať dopravných nehôd a chodíme aj na technické zásahy. Na žiadosť polície pomáhame aj pri uvoľňovaní ciest, predovšetkým na kopcoch, kde sú skrížené kamióny. Našťastie, zatiaľ sa všetky nehody zaobišli bez vážnych zranení,“ povedal Varga.

Dôležité komunikácie prejazdné

Podľa slov Ľubora Andrášika z Regionálnej správy a údržby ciest v Nitre sú momentálne prejazdné všetky dôležité komunikácie a cestári robia všetko pre to, aby situáciu zvládli. „V teréne sme už od nočných hodín. Máme vonku všetku techniku, zasahujú aj stroje od našich dodávateľov. Celkovo je vonku od 15 do 17 kusov áut,“ uviedol Andrášik.

Po snežení má udrieť mráz

Hlavnou úlohou cestárov bude podľa jeho slov čo najskôr odhrnúť napadaný sneh z komunikácií. „Podľa predpovede by po snežení malo dôjsť k ochladeniu a mrazom. Preto sa usilujeme vyčistiť ulice skôr, ako ten sneh zamrzne,“ dodal Andrášik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM