Anton Hrachovský Krimi

Polícia varuje: POZOR na falošných kontrolórov v okrese Nové Zámky!

Polícia upozorňuje občanov na takzvaných kontrolórov hydiny, ktorí vyhľadávajú hlavne dôchodcov. Takýto prípad sa stal v okrese Nové Zámky tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Polícia varuje: POZOR na falošných kontrolórov v okrese Nové Zámky!
Zdroj: TASR

Falošní kontrolóri hydiny pod zámienkou vtáčej chrípky vyhľadávajú v rodinných domoch hlavne dôchodcov a to za účelom kontroly chovu hydiny. Takýto prípad sa stal v okrese Nové Zámky tento týždeň.

Podľa policajných správ zabúchali 75-ročnej dôchodkyni v obci Komoča na bránu v utorok dopoludnia dve neznáme osoby. „Pred domom stal neznámy muž a žena, ktorá jej povedala, že ich poslali z Obecného úradu za účelom kontroly hydiny, nakoľko v okrese „zúri vtáčia chrípka“. Dôverčivá pani ich vpustila do domu, kde jej porozprávali, že budú chodiť po celej dedine. Po chvíľke vyšla dôchodkyňa s mužom, na dvor, kde tvrdil, že so zariadením premeria dvor. Neznáma žena zatiaľ zostala v dome sama,“ povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre. „Keď sa vrátili dnu domáca pani si nič podozrivé nevšimla a v tej chvíli jej nenapadlo, že niečo nie je v poriadku. Až na druhý deň keď otvorila skriňu zistila, že jej chýba obálka v ktorej mala viac ako 1 100 eur,“ dodala policajná hovorkyňa.

Ako ďalej uvádzajú policajné zdroje, podľa popisu poškodenej mohol byť muž vo veku asi 35– 45 rokov, vysoký asi 175 cm. Oblečenú mal tmavú vetrovku. Žena mohla mať asi 40–45 rokov, vysoká asi 170 cm. Oblečený mala sivý kabát a na hlave čiapku. Obaja hovorili po maďarsky. Policajná vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

„Aj tento prípad je dôkazom toho, že zlodeji a podvodníci si vždy nájdu spôsob ako vás oklamať. Preto je veľmi dôležité, aby ste pri komunikácii s cudzími ľuďmi boli opatrní a za žiadnych okolností ich nevpúšťali do svojich príbytkov,“ varuje policajný zbor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM