Krimi

Policajné výstrely a unikajúce auto: Scéna ako z akčného filmu v neďalekom Kolárove

Mestečkom nedaleko Nových Zámkov sa ozývali výstrely. Policajti zastavili šoféra a ten sa rozhodol riešiť vzniknutú situáciu po svojom.

Ilustračný obrázok k článku Policajné výstrely a unikajúce auto: Scéna ako z akčného filmu v neďalekom Kolárove
Zdroj: TASR

Dňa 8. decembra 2016 okolo obeda zastavovala policajná hliadka v Kolárove na Dlhej ulici osobné auto Citoen C5 s bratislavským evidenčným číslom. „Vodič postál a keď bol vyzvaný, aby predložil doklady, najskôr sa tváril, že ich v aute hľadá a potom zaradil rýchlosť a z miesta ušiel. Policajt preto neváhal a na zastavenie vozidla použil varovný výstrel do vzduchu a následne dva výstrely na pneumatiky vozidla,“ objasnila dramatickú situáciu hovorkyňa KRPZ v Nitre Renáta Čuháková.

Policajné zdroje uvádzajú, že auto unikalo smerom na obec Kameničná, pričom ho počas úniku prenasledovala policajná hliadka s použitím výstražného zvukového aj svetelného zariadenia a vyzývali vodiča na zastavenie.

„V obci Kameničná vodič nezvládol riadenie a narazil do stromu. Vystúpil z auta a snažil sa ujsť pešo cez miestny park. Po jeho zadržaní a predvedení na oddelenie polície policajti zistili, že muž má od augusta tohto roku uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov,“ dodala Čuháková.

Podľa policajných informácií vedie vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM