Anton Hrachovský Krimi

Policajná naháňačka, padli aj výstrely: Dvaja Rumuni v aute s novozámockou značkou unikali aj s prestrelenou pneumatikou!

Scény ako z akčného filmu sa odohrali pri policajnej naháňačke aj za účasti vozidla s novozámockým evidenčným číslom. Policajti prekazili plán dvom cudzincom, ktorí chceli kradnúť v pohostinstve. Čo sa stalo a ako vidia situáciu policajti?

Ilustračný obrázok k článku Policajná naháňačka, padli aj výstrely: Dvaja Rumuni v aute s novozámockou značkou unikali aj s prestrelenou pneumatikou!
Zdroj: Dnes24.sk

Príslušníci polície prekazili plán dvom cudzincom, ktorí chceli kradnúť v pohostinstve v okrese Košice okolie, podozrivé osoby boli zadržané, pričom padli aj varovné výstrely.

Podľa policajnej hovorkyne KRPZ v Košiciach Jany Mésárovej bola vykonaná policajná akcia zameraná na zadržanie páchateľov majetkovej trestnej činnosti v obci Geča, pri ktorej boli zadržaní dvaja občania Rumunska vo veku 34 a 41 rokov.

„Jeden z podozrivých mužov vnikol do objektu cez okno, ktoré poškodil. Druhý komplic čakal pred objektom v osobnom motorovom vozidle,“ tvrdí Mésarová.

Ako ďalej hovorkyňa uvádza, po vyrušení policajnou hliadkou nasadla osoba, nachádzajúca sa v objekte, do auta. „Posádka vozidla nereagovala na opakované výzvy polície, aby zastavili vozidlo, lebo bude použitá zbraň, nereagovala a unikala s vozidlom smerom do Košíc,“ uviedla hovorkyňa.

„Na zastavenie unikajúceho vozidla policajti použili donucovacie prostriedky v zmysle zákona o Policajnom zbore, a to varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu. Zároveň boli výstrely smerované do oblasti pneumatík, pričom sa im podarilo jednu z pneumatík poškodiť,“ pokračuje policajná hovorkyňa.

Podľa Mésarovej slov, vozidlo napriek streľbe pokračovalo v jazde a tak bolo po ňom vyhlásené pátranie. „V krátkom čase policajná hliadka podozrivé vozidlo vypátrala a zastavila pred obcou Šebastovce v smere do Maďarska. Posádka vozidla, dvaja podozriví cudzinci, bola zadržaná a predvedená na útvar PZ. Vozidlo bolo zaistené pre účely trestného konania. V súčasnosti sú s podozrivými osobami vykonávané procesné úkony. Poverený príslušník PZ v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu,“ dodala na záver Mésarová.

Policajná naháňačka, padli aj výstrely
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM