Anton Hrachovský Futbal

Pohyb v novozámockom futbale: Klub bude viesť nový generálny manažér

Na chod futbalových oddielov v Nových Zámkoch bude odteraz dohliadať nový šéf. Bude ním bývalý rozhodca.

Ilustračný obrázok k článku Pohyb v novozámockom futbale: Klub bude viesť nový generálny manažér
Zdroj: TASR

Novozámocký futbal sa už niekoľko rokov nachádza v nie práve závideniahodnej situácii. Mládežnícke výbery rok čo rok hlásia problémy spojené so zapísaním sa do ligových súťaží, spravidla kvôli finančnej náročnosti. A tím Nových Zámkov hráva momentálne 3. ligu – Západ, kde v 19-člennom pelotóne okupujú až 17. pozíciu.

Pestré futbalové skúsenosti

Zrejme aj z tohto dôvodu pristúpilo vedenie klubu k angažovaniu novej osoby na post generálneho manažéra klubu. Stal sa ním Peter Kováč, ktorého schválila do funkcie Správna rada FKM Nové Zámky, pričom na jej zasadaní získal plnú podporu. Kováč je zároveň už dva roky predsedom Oblastného futbalového zväzu v Nových Zámkoch a má skúsenosti aj ako futbalový rozhodca. V posledných ročníkoch zároveň ako predseda ObFZ prispel k popularizácii oblastných súťaží, najmä z marketingového hľadiska.

Verí v správne rozhodnutie

„Verím, že svojou činnosťou v prospech rozvoja FKM postupne presvedčím o tom, že to bolo správne rozhodnutie. Nečakám, že mi všetci ľudia na zemeguli budú fandiť. Pri každom povolaní má človek aj neprajníkov a vo futbale obzvlášť,“ vyjadril sa po vymenovaní do funkcie na facebooku Peter Kováč, predseda ObFZ v Nových Zámkoch.

„Verím, že sme nastúpili novú cestu rozvoja futbalu v meste od mládežníckych družstiev až po dospelých,“ v krátkosti okomentoval situáciu Otokar Klein, primátor Nových Zámkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM