Viktória Botošová Krimi

Podgurážení novozámockí tínedžeri: Pozrite, kde v meste pijú najčastejšie!

Letné prázdniny sú fuč, chvíle voľna sa skončili pre mnohých školopovinných. No s koncom pracovného týždňa prichádza víkend. My sme zisťovali od mestských policajtov, aké kuriózne prípady zaznamenali a kde novozámocká mládež popíja najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážení novozámockí tínedžeri: Pozrite, kde v meste pijú najčastejšie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako nám prezradila koordinátorka prevencie kriminality mládeže mestskej polície v Nových Zámkoch Klaudia Homolová, z pohľadu mestskej polície sa neplnoletí najčastejšie zdržiavali a niektorí z nich aj popíjali alkoholické nápoje na miestach mimo očí verejnosti. „Mladiství zvyknú najčastejšie piť na hrádzi za Kauflandom a Hypernovou, takisto v parčíku na Pribinovej ulici, na detskom ihrisku na Sihoti, ale nie je problém, aby sa k alkoholu dostali aj v baroch a krčmách,“ upresnila miesta, kde sa mládež zdržiavala najčastejšie.

Ako to riešia mestskí ?

Ako teda vyzerajú kontroly príslušníkov Mestskej polície? „Dvakrát do mesiaca sú okrem mnohých iných cielene kontrolované práve tieto miesta operatívnou skupinou MsP. Samozrejme námatkovo sú mladiství kontrolovaní aj hlavne počas piatkov a sobôt,“ vysvetlila Klaudia Homolová.

Popíjanie alkoholu u mladistvých nie je samozrejme len „prázdninovou záležitosťou“. My sme boli zvedaví, ako postupujú policajti v prípadoch, keď zistia u neplnoletého požitie alkoholu. „Väčšinou mladistvým pivo, alebo aj niečo tvrdé kúpia kamaráti, ktorí už 18 rokov majú. V tomto prípade sú sankciovaní oni a nie ten konkrétny podnik. Po zistení, že mladiství požil alkoholické nápoje je predvedený na Mestskú políciu, kde je jeho záznam o dychovej skúške vytlačený a sú zavolaní rodičia (zákonní zástupcovia). Následne sa záznam posiela aj na mestský úrad. Ak sa to stalo opakovane, môže byť mladistvému udelený aj zákaz navštevovania prevádzky, kde mu bol alkohol podaný,“ objasnila Homolová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM