Viktória Botošová Šport

Podaril sa im nemalý úspech: Novozámocký tím zabodoval na Majstrovstvách SR! FOTO

Zúčastnili sa Majstrovstiev Slovenskej republiky v Taekwon Do a neodišli naprázdno. Novozámockému tímu Taekwon Do Academy sa podaril nemalý úspech. Pozrite sa, na akých priečkach sa im podarilo zabodovať!

Ilustračný obrázok k článku Podaril sa im nemalý úspech: Novozámocký tím zabodoval na Majstrovstvách SR! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Taekwondo je kórejský bojový šport a bojové umenie bez použitia zbraní. Tento port má svojich priaznivcov aj v Nových Zámkoch. Tretí ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v Taekwon Do sa konal v Seredi. Zúčastnili sa ho kluby z celého Slovenska a samozrejme nechýbal ani ten novozámocký.

Zabodovali na majstrovstvách

Súťažiť sa začalo najprv v kategóriách Tul. Ako nám vysvetlil Peter Tóth, Taekwon Do Academy Nové Zámky, kategória tul je zostava techník, ktoré sa cvičenci učia na určitý stupeň. „Ako prvé na rad išli súťažiť žiacke kategórie, v ktorých naši cvičenci nemohli chýbať,“ vysvetľuje Peter Tóth, Taekwon Do Academy Nové Zámky.

Jakub Švarba získal 2. miesto v kategórii tul žiaci 8.-7. kup, Ingrid Košíková získala 2. miesto v kategórii tul žiačky 6.-5. kup. V seniorskej kategórii sa umiestnili: Michal Vavro na 2. mieste v kategórii tul seniori III. Dan,* Peter Šucha na 1. mieste* v kategórii tul seniori 6.-5. kup, Lenka Révaiová na 1. mieste v kategórii tul seniorky I. Dan. „Zastúpenie sme mali aj v kategórii veteránov, kde Jozef Celleng získal 1. miesto v kategórii tul veteráni 8.-7. kup,“ hovorí Tóth.

Lenka získala viacero ocenení

Nasledovalo matsogi a disciplína point fighting. „Táto disciplína síce oficiálne nepatrila k majstrovstvám Slovenska, ale bola určená pre cvičencov, ktorý ešte nie sú veľmi skúsený v sparingu, čiže hlavne pre deti a biele pásy,“ uvádza. V matsogi získala Lenka Révaiová 1. miesto v kategórii matsogi seniorky do 57 kg a tiež nad 57 kg.

Po ukončení súťaže nasledovalo slávnostné odovzdávanie medailí, diplomov kde bola Lenka Révaiová vyhlásená za najúspešnejšiu seniorku a teda získala k medailám aj víťazný pohár.

FOTO: Archív Taekwon Do Academy Nové Zámky

Novozámocký tím na Majstrovstvách Slovenskej republiky 2015
10
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM