Anton Hrachovský Krimi

Počasie si vyberá na cestách svoju daň: Vodička skončila s autom mimo cesty

Aj v Nových Zámkoch a okolí dnes poriadne nasnežilo. Doplatila na to aj vodička, ktorá mala kolíziu medzi dvoma obcami kúsok od Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Počasie si vyberá na cestách svoju daň: Vodička skončila s autom mimo cesty
Zdroj: TASR

Podľa policajných informácií došlo k dopravnej nehode 4. januára dopoludnia medzi obcami Jatov a Trnovec nad Váhom. „Vodička osobného motorového vozidla Škoda Felícia narazila ľavou bočnou stranou do betónového stĺpika, dôsledkom čoho sa vozidlo odrazilo a spadlo do potoka,“ ozrejmila policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. „28-ročnej žene z Prievidze pomohol okoloidúci vodič kamiónu, ktorý prerezal pásy a z vozidla ju vyslobodil,“ dodala hovorkyňa.

„Vodička pri nehode utrpela zranenia, s ktorými bola prevezená do novozámockej nemocnice. Alkohol v jej dychu zistený nebol. Na vozidle vznikla škoda vo výške 1000 eur. Pravdepodobnou príčinou tejto dopravnej nehody bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky,“prez­radila Bruchterová s tým, že presná príčina dopravnej nehody je v štádiu objasňovania. Zároveň dodala, že vodiči majú sťažené podmienky na jazdu pretože kombinácia mokrej vozovky so snežením si vyžaduje za volantom maximálnu koncentráciu.

Polícia vyzýva vodičov, aby každú jazdu vždy prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Práve na zasnežených a mokrých cestách je dôležité jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť a brzdiť uvážene a včas.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM