Anton Hrachovský Rôzne

Po Šuranoch jazdí nový autobus aj v Štúrove: Cestujúci si užijú aj wifi zadarmo

Nový autobus umožní pohodlnú prepravu mamičiek s deťmi v kočíkoch, vozičkárov, telesne postihnutých a starších ľudí. Premávať bude na dvoch mestských linkách.

Ilustračný obrázok k článku Po Šuranoch jazdí nový autobus aj v Štúrove: Cestujúci si užijú aj wifi zadarmo
Zdroj: Arriva

Po Šuranoch aj Štúrovo

Obyvatelia mesta Štúrovo v okrese Nové Zámky môžu po novom v rámci mestskej hromadnej dopravy (MHD) cestovať moderným nízkopodlažným autobusom s klimatizáciou a bezplatným wi-fi pripojením. Samospráva chce v spolupráci so spoločnosťou Arriva aj takýmto spôsobom motivovať obyvateľov, aby uprednostnili verejnú dopravu pred individuálnou dopravou autami. Autobus bude premávať na linkách č. 1 a 2 v zmysle platného cestovného poriadku pre daný spoj.

Nový autobus je plne klimatizovaný, vybavený wi-fi pripojením, ktoré je pre cestujúcich zdarma, elektronickými informačnými tabuľami, hlásičom zastávok a digitálnym informačným LCD panelom nainštalovaným v interiéri autobusu. Cestujúci tak majú informácie o trase jazdy a nasledujúcich zastávkach.

Dlhodobá spolupráca prepravcu so Štúrovom

Zmluvu na výkon MHD uzatvorilo mesto Štúrovo so spoločnosťou Arriva v roku 2012 na desať rokov. To umožňuje podľa tamojšej radnice mestu a spoločnosti zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb vrátane modernizácie autobusov MHD. „Pri rozbehu spolupráce v roku 2012 bol na mestské linky nasadený ojazdený, vyše 10-ročný autobus. V uplynulých dvoch rokoch dopravca viackrát avizoval problémy z dôvodu poruchovosti autobusu. Bola zaznamenaná vyššia spotreba pohonných hmôt ako aj zvýšenie nákladov na opravy. Po dôkladnom zvážení jednotlivých možností sme so spoločnosťou ARRIVA dohodli, že v priebehu roka 2017 sa na naše linky nasadí úplne nový, moderný autobus,“ povedal prostredníctvom webovej stránky mesta primátor Štúrova Eugen Szabó. Od augusta sa uvedené zámery stali skutočnosťou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM