Anton Hrachovský Rôzne

Po minuloročnom úspechu prichádza pokračovanie: Veľký deň novozámockých mačiek

Aj mačací miláčikovia majú v Nových Zámkoch svoj deň. Odohrá sa už tento víkend. Čo všetko na vás počas tohto stretnutia čaká?

Ilustračný obrázok k článku Po minuloročnom úspechu prichádza pokračovanie: Veľký deň novozámockých mačiek

Mačacích útulkov na Slovensku nie je veľa. Jedným z mála miest, kde takéto útočisko môžu malí chlpáči nájsť sú Nové Zámky. Od roku 2011 totiž v našom meste funguje útulok s názvom Mačací raj, ktorý prevádzkuje občianske združenie rovnakého mena.

Ich veľký deň je už za dverami

Hlavným cieľom združenia je pomáhať mačkám v núdzi, chorým, opusteným, týraným či inak znevýhodneným. Mačky, ktoré sú v opatere združenia, bolí nájdené na ulici alebo prinesené ľuďmi, ktorým ich osud nebol ľahostajný.

Cez víkend, v sobotu 13.augusta 2016 v čase od 10:00 do 18:00 sa uskutoční v poradí už 2. ročník ´Mačacieho dňa´, ktorý organizuje Občianske združenie Mačací raj.

Na programe je výstava, mačací bazár, hry i krst

Pre návštevníkov druhého ´dňa otvorených dverí´ je pripravený okrem občerstvenia i mačací (blší) trh, maľovanie na tvár, výroba náramkov na želanie, handmade výrobky s mačacou tematikou, 3D mačkové výrobky či posedenie a hry s mačkami. Majitelia miláčikov im budú môcť zakúpiť novú podstielku, krmivo či hračky. Okrem toho budete mať samozrejme možnosť spoznať sa a porozprávať s inými mačičkármi. Na programe je i krst mačacieho kalendára, ktorý vydalo samotné občianske združenie.

Svoje fotografie návštevníkom predostrie talentovaná fotografka Jelka Školková, so svojimi knižkami o mačkách navštívi túto udalosť spisovateľka Janka Krajčovičová. Tá je zároveň zakladateľkou Mačacieho Spektra, populárnej facebookovej skupiny. Tí najmenší môžu stráviť svoj čas v detskom kútiku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM