Rôzne

Plánuje sa postupná modernizácia Kina Mier: Má sa začať novými sedadlami v kinosále

Mestské zastupiteľstvo schválilo zámer modernizácie vybavenosti digitalizovaného jednosálového kina Mier v Nových Zámkoch. O tejto téme sa rokovalo na poslednom zasadnutí 18. februára 2014.

Ilustračný obrázok k článku Plánuje sa postupná modernizácia Kina Mier: Má sa začať novými sedadlami v kinosále
Zdroj: Dnes24.sk

V dôvodovej správe k navrhovanému uzneseniu sa uvádza:„Na základe výzvy vyhlásenej Audiovizuálnym fondom – Modernizácia vybavenosti digitalizovaných jednosálových kín – Mesto Nové Zámky podáva žiadosť o nenávratný finančný príspevok na kúpu nových sedadiel v kinosále.“

Predmetom činnosti kina je uvádzanie audiovizuálnych diel, organizovanie kultúrno–spoločenských a výchovno–vzdelávacích podujatí. Kino Mier má v histórii mesta svoje stále miesto. Pre vysokú návštevnosť patrilo vždy medzi najlepšie, po roku 1989 bolo zaradené medzi premiérové kiná na Slovensku. V roku 2012 sa zaradilo medzi digitalizované jednosálové kiná na Slovensku. Od tohto obdobia sa radí medzi prvých 15 jednosálových digitalizovaných kín na Slovensku.

Kino potrebuje aj nové sedadlá

Súčasný technický stav sedadiel je zastaraný morálne aj fyzicky. Jestvujúce sedadlá sú pôvodné z roku 1984 a ich stav nezodpovedá technickým parametrom a bezpečnostným požiadavkám. Predkladaný projekt rieši výmenu pôvodných sedadiel novými modernými a ergonomickými sedadlami. Rozpočet projektu zahŕňa všetky náklady spojené s výmenou a osadením nových sedadiel vrátane výmeny podlahovej krytiny.

  • Celkový rozpočet projektu.....­.............­.............­.............­.............­...........110 574,–€
  • Nenávratný finančný príspevok 50%..........­.............­.............­.............­....55 287,–€
  • Spolufinancovanie mesta Nové Zámky........­.............­.............­.............­....55 287,–€

Foto: Zdroj: novezamky.vir­tualne.sk

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM