Anton Hrachovský Samospráva

Parkovisko na Juhu zhltne peknú sumu: Takúto čiastku schválili mestskí poslanci

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve odsúhlasili novozámockí poslanci návrh rozpočtu mesta na rok 2017. Jeho súčasťou je aj položka obsahujúca výdavky na parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko na Juhu zhltne peknú sumu: Takúto čiastku schválili mestskí poslanci
Foto: Viktória Botošová

Jedným z rozpočtových výdavkov na riešenie problémov s parkovaním sú náklady spojené s výstavbou radových garáží a parkovacích státí. Tie by mali pribudnúť v lokalite medzi ulicami Hradná, Jazdecká a T. Vansovej. Reorganizácia bude mestskú kasu stáť 376 246 eur.

Výsledkom výstavby by sa malo byť prinajmenšom 155 parkovacích miest (navýšenie o 54) ako aj 60 nových parkovacích miest na mieste bývalej elektrotechnickej školy. V takomto prípade však bude nutná stavebná úprava, keďže základy bývalej školy sú vyššie oproti ploche súčasného parkoviska. Zabezpečiť by to malo vybudovanie prístupového nájazdu alebo rampy.

„Riešená lokalita má výrazný deficit parkovacích plôch, ktorý je citeľný najmä v obytných súboroch Juh I.-III., charakteristických intenzívnym spôsobom zástavby,“ uvádza sa v analýze projektového zámeru, ktorú vypracoval Peter Velecký, vedúci odboru finančného novozámockej radnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM