Anton Hrachovský Samospráva

Parkovisko na Juhu dostalo zelenú: Na sídlisku pribudnú aj garáže

Boj o parkovacie miesta je v Nových Zámkoch na dennom poriadku. Už čoskoro začne výstavba nových garáží na sídlisku Juh.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko na Juhu dostalo zelenú: Na sídlisku pribudnú aj garáže
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Nové parkovacie miesta na Juhu

Téma parkovania v našom meste je kritickou oblasťou, to je každému Zámčanovi jasné. Nové parkovacie plochy a tiež nové garáže s parkovacími miestami vzniknú už v najbližšej dobe v lokalite Hradná – Vansovej – Jazdecká. Reorganizácia bude mestskú kasu stáť 376 246 eur. Výsledkom by sa malo byť prinajmenšom 155 parkovacích miest (navýšenie o 54) ako aj 60 nových parkovacích miest na mieste bývalej elektrotechnic­kej školy.

20. júna 2017 bolo začaté stavebné konanie. Súčasťou stavby majú byť garáže s prípojkami, verejné osvetlenie, bezpečnostné zábrany, sadové úpravy a oplotenie.

Dopravné napojenie bude z dvoch strán – z ulice T. Vansovej (z toho dôvodu bude zrušených 6 parkovacích miest) a z existujúceho parkoviska, ktoré je sprístupnené z Hradnej ulice. Chodníky k parkovisku budú široké 1,5 a 2,15 metra a budú zo zámkovej dlažby.

Jedno z riešení Žilinskej univerzity

Ešte koncom roka 2015 zrealizovalo mesto na základe vypracovanej odbornej štúdie katedrou cestnej a mestskej dopravy Žilinskej univerzity prieskum, ktorý priniesol tri možnosti riešenia. Jedným zo sídlisk, na ktoré bol prieskum zameraný bolo i sídlisko Juh, známe veľkými problémami s parkovaním.

V krátkej dobe by mohlo pribudnúť parkovisko pri bývalej Tabakárni a tiež pri plánovanej novej autobusovej stanici. Nové parkovisko pribudlo aj na G.Bethlena,

Parkovisko na Juhu dostalo zelenú (2017)
6
Galéria
Foto: Jaroslav Morong
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM