Viktória Botošová Krimi

Ozbrojený prepad záložne v Zámkoch: Mestskí policajti sa vyznamenali, zasiahol aj neznámy hrdina!

Na pult centrálnej ochrany prišlo tiesňové volanie zo záložne. Mestskí okamžite vyslali hliadku. V uliciach Zámkov bolo o chvíľu poriadne horúco. Pozrite, čo presne sa stalo.

Ilustračný obrázok k článku Ozbrojený prepad záložne v Zámkoch: Mestskí policajti sa vyznamenali, zasiahol aj neznámy hrdina!
Zdroj: Dnes24.sk

O prepade záložne sme vás informovali v článku – Prepad novozámockej záložne v kuklách a so zbraňou v ruke: Jozef (29) a Zsolt (35) zakrátko v rukách policajtov! Veľkú zásluhu na prichytení ozbrojených a maskovaných zlodejov má ale práve mestská polícia v Nových Zámkoch.

Na pult centrálnej ochrany prišlo tiesňové volanie z chráneného objektu, čiže zo záložne. „Po obdržaní príkazu veliteľom sa presunula dvojčlenná hliadka k chránenému objektu, kde zistila, že v záložni prebieha lúpežné prepadnutie,“ konštatoval náčelník mestskej polície Róbert Major.

Maskovaní muži v kuklách

Hliadka spozorovala dvoch zamaskovaných mužov v kuklách, ktorí zbraňou ohrozovali personál záložne a žiadali od personálu vydanie cenných vecí z trezoru. „Bolo evidentné, že prebieha lúpežné prepadnutie, nakoľko sa na pulte nachádzali cenné veci a peniaze, ktoré si páchatelia chceli privlastniť,“ uviedol náčelník.

Hliadka vzhľadom na okolnosti usúdila, že najvhodnejší čas na zásah bude práve vtedy, keď sa páchatelia budú snažiť opustiť objekt a nebudú môcť fyzicky ohroziť personál.

Pomoc civilistu i použitie zbraňe

„Pri pokuse o opustenie objektu hliadka vyzvala útočníkov, aby upustili od svojho konania. Páchatelia nereagovali na výzvu a pokúsili sa o útek,“ vysvetlil Major. Jeden z páchateľov bol podľa slov náčelníka, spacifikovaný hneď na mieste jedným členom hliadky a druhý, ktorý sa pokúsil o útek po márnej výzve na zastavenie, bol spacifikovaný približne po 100 metroch aj za pomoci neznámej civilnej osoby. „Tejto osobe ďakujeme za spoluprácu,“ povedal Major.

Podľa ďalších slov náčelníka Róberta Majora, bola pri prenasledovaní páchateľa bola použitá aj služobná zbraň spôsobom dvoch varovných výstrelov do vzduchu po márnej výzve na zastavenie.

„Zásah hliadky Mestskej polície bol vysoko profesionálny a maximálne účinný. Prípad bol postúpený orgánom činným v trestnom konaní na ďalšie šetrenie,“ dodal náčelník mestskej polície.

Foto: Mestská polícia Nové Zámky

Zásah novozámockej mestskej polície
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM