Viktória Botošová Samospráva

Otokar Klein po prvom zastupiteľstve: Zámky si určite zaslúžia vianočné trhy

Starý primátor odovzdal mesto, nový primátor a poslanci zložili svoje sľuby. Prevzali tak opraty nad mestom Nové Zámky na najbližšie štyri roky. Stalo sa tak na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve. Čítajte exkluzívny rozhovor s novým primátorom.

Ilustračný obrázok k článku Otokar Klein po prvom zastupiteľstve: Zámky si určite zaslúžia vianočné trhy
Foto: Viktória Botošová

Ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Nových Zámkoch sa uskutočnilo 15. decembra o 9:00 hodine v Dome kultúry na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch. O jeho programe sme vás informovali v článku – Novozámocký primátor a poslanci zložia sľuby: 15 bodov, ktoré ich čakajú na ustanovujúcom zastupiteľstve !

Začiatok zastupiteľstva odštartovalo slávnostné otvorenie a následný príhovor starého primátora, ktorý odovzdal mesto. Otokar Klein a 25 poslancov mestského zastupiteľstva tak niekoľko dní pred Vianocami zložili svoje sľuby, v zmysle zákona o obecnom zriadení a konečne ujali svojej funkcie. Čítajte exkluzívny rozhovor s novým primátorom mesta Nové Zámky.

Čo hovoríte na to, že bol termín ustanovujúceho mestského zastupiteľstva do poslednej chvíle neznámy?
Bývalé vedenie využilo všetky dostupné možnosti a myslím si, že ho pripravili s úctou a som rád, že je to už za nami.

Ako hodnotíte prvé zasadnutie nového mestského zastupiteľstva?
V prvom momente má samozrejme človek trošku rešpekt a strach, ale som vďačný kolegom, ktorí boli poslancami už dlhšiu dobu a boli ochotní trošku mi s tým pomôcť. Verím, že sme to s úctou zvládli, a že to bude do budúcna už len lepšie.

Aké sú vaše prioritné ciele v blízkej budúcnosti?
Prioritne chcem riešiť to, aby boli Vianočné trhy pre Novozámčanov. Myslím si, že je to pálčivá otázka a zaslúžia si, aby tento najkrajší sviatok roka oslávili s úctou v kruhu svojich blízkych rodín a hlavne mesto sa na tom musí podieľať. Takže, ak dokážeme, skúsime ešte aspoň minimálnym spôsobom pripraviť alebo zabezpečiť príjemný vianočný chod a vianočnú atmosféru v meste.

Kam budú smerovať vaše ďalšie kroky z tohto mestského zastupiteľstva?
Najbližšie kroky budú smerovať do kostola, kde bude sviatočná svätá omša a potom rovno do práce na Mestský úrad.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM