Aktualizované Viktória Botošová Samospráva

Otázniky nad ustanovujúcim zastupiteľstvom: Kedy sa nový primátor ujme vedenia?

Komunálne voľby sú za nami a mená víťazov sú nám známe. Nový primátor a poslanci by mali zložiť svoje sľuby a prevziať tak opraty nad našim mestom na najbližšie štyri roky. Stane sa tak na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve...

Ilustračný obrázok k článku Otázniky nad ustanovujúcim zastupiteľstvom: Kedy sa nový primátor ujme vedenia?
Foto: Viktória Botošová

Kedy zložia svoje sľuby nový primátor mesta Šurany a 15 poslancov už vieme.Dnešným dňom prevezmú opraty nad mestom Šurany na najbližšie štyri roky. Stane sa tak na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve, ktorého program poznáme. Čo všetko ich čaká? Prečítajte si – Primátor Šurian aj poslanci zložia sľuby: 49 bodov, ktoré ich čakajú na ustanovujúcom zastupiteľstve!

Komunálne voľby sú za nami a mená víťazov sú nám známe. Nový primátor a 25 poslancov však zatiaľ svoje sľuby nezložili a neprevziali tak ešte opraty nad Novými Zámkami.

Podľa zákona o obecnom zriadení prvé zasadnutie zastupiteľstva zvolá primátor zvolený v predchádzajúcom volebnom období tak, aby sa uskutočnilo do 30 dní od vykonania volieb.

Nad novozámockým zastupiteľstvo zatiaľ visia otázniky

V otázke ustanovujúceho zastupiteľstva sme oslovili novozvoleného primátora Otokara Kleina. „Žiaľ situácia je mimo našej kontroly. Nikto nekomunikuje, nikto nič nerobí, nikto za nič nezodpovedá. Keby som to nezažíval každý deň, ani tomu neuverím. Ešte stále veľká arogancia, hlavne však neúcta k obyvateľom a mestu. Viem povedať len toľko, že čakám…,“ povedal Otokar Klein, nový primátor mesta Nové Zámky.

Dátum a program novozámockého mestského zastupiteľstva bol do večera 9. decembra 2014 neznámy. V tejto veci sme však oslovili prednostu Mestského úradu Petra Ágha. Kedy sa teda bude konať ustanovujúce mestské zastupiteľstvo? „15.decebra 2014 o 9:00 hodine v Dome kultúry,“ uviedol prednosta.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM