Palic Palic Rôzne

Oslavy sviatku Porciunkula spestrí súťaž vo varení guláša

Oslavy sviatku Porciunkula v Nových Zámkoch spestrí súťaž vo varení guláša. Predviesť svoje kulinárske schopnosti môže prísť ktokoľvek. Uvarené pochúťky bude hodnotiť porota, ktorá na konci zápolenia vyberie gulášového kráľa. Prihlášky treba podať do

Chcete ukázať, že to s gulášom naozaj viete? Potom neváhajte a prihláste sa na súťaž vo varení guláša v rámci blížiacich sa osláv sviatku Porciunkula.

Záväznú prihlášku podajte písomne (osobne, poštou alebo e-mailom) do 20. júla. Súťaž sa koná v sobotu 28. júla. Zápoliť v kulinárskom umení sa bude v rámci noozámockého jarmoku, konaného pri príležitosti cirkevného sviatku Porciunkula. Prihlásiť sa môžete na adrese:

Mestské kultúrne stredisko Nové Zámky Nám. Gy. Széchenyiho 9, 940 01 Nové Zámky, e-mailová adresa: tibor.deak@msks-nz.sk

ZO Csemadok Petőfiho 6, 940 01 Nové Zámky , e-mailová adresa: eucsemadok@freemail.hu

Organizátori zabezpečia: registráciu záväzných prihlášok, štartovné číslo, priestor, pitnú vodu, tehly pod ohnisko. Likvidáciu úťažného priestoru.

Súťažiaci si zabezpečia: drevo na oheň, kotlík, stojan pre kotlík, suroviny a ďalšie náležitosti potrebné k vareniu, podľa vlastného uváženia – stan, stôl, stoličky, dekoráciu a predkladanie vzoriek jedál pre porotu.

Účastnícky poplatok: 5 €/družstvo. Účastnícky poplatok sa platí v deň súťaže pri prevzatí štartovného čísla.

Program súťaže:

8.00 – 9.00 príprava a obsadenie stanovišťa
9.00 oficiálne začatie súťaže 12.00 – 12.30 odovzdávanie vzoriek hotových jedál pre porotu 14.00 – 15.00 vyhlásenie výsledkov súťaže

Kotlíkový guláš uvarený pri tejto súťažnej akcii sa nesmie predávať. Porota bude hodnotiť: vôňu, chuť, farbu, konzistenciu guľáša, oblečenie, čistotu, hygienu počas prípravy ako aj dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov.

Na základe hodnotenia poroty cenu prevezmú:
- Novozámocký kráľ vo varení guláša 2012
- I., II., III. radca Novozámockého kráľa vo varení guláša 2012
- kuchári ocenení cenou „Novozámocký gurmánsky zážitok 2012

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM