Erik Bojničan Rôzne

Ondrejský jarmok v Komárne sa blíži: Tento rok privíta 140 predajcov a 70 remeselníkov

Na tohtoročný Ondrejský jarmok, ktorý sa uskutoční od 20. do 22. novembra, príde do Komárna 140 predajcov a 70 remeselníkov z piatich krajín. Všetky predajné miesta sú už obsadené.

Ilustračný obrázok k článku Ondrejský jarmok v Komárne sa blíži: Tento rok privíta 140 predajcov a 70 remeselníkov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Nebudú chýbať rôzne dobroty či možnosti na zábavu. Podujatie, ktoré každoročne priláka tisícky návštevníkov, sa organizátori snažia čo najviac spríjemniť, informoval hovorca Mestského úradu Komárno Róbert Králik. Ako povedal, tradičné podujatie očakáva návštevníkov s medzinárodnou ponukou, keďže okrem domácich vystavia tovar aj predajcovia z Česka, Maďarska, Poľska a Rumunska.

„Tak ako po minulé roky, budú atrakcie na dvoch miestach, kde si rodiny s deťmi užijú tradičnú jarmočnú zábavu,“ zdôraznil hovorca s tým, že nebude chýbať ani súťaž v príprave klobások. Pri tohoročných prípravách Ondrejského jarmoku sa osobitý dôraz kládol na zvýšenie jeho organizovanosti. „Pribudli nové možnosti parkovania, keďže v priebehu roka bolo pri hradnom múre vyčistené väčšie priestranstvo. Vznikli tak ďalšie miesta na parkovanie,“ priblížil.

Dodal, že jarmok je dôležitým bodom programu jesennej ponuky mesta, keďže je symbolom tradícií či predstavenia miestnych produktov. „Avšak súčasne je pre mesto aj značným zdrojom príjmu, vďaka čomu bude možné Komárno opäť skrášľovať,“ zdôraznil Králik.

Hovorca sa netajil tým, že mesto je pyšné na túto udalosť. Mnoho ľudí ju má zapísanú vo svojom kalendári hrubými písmenami. „Okrem jarmočných predajcov nájdete tradičných remeselníkov, ktorí budú ponúkať svoje vlastné výrobky prípadne vám predvedú svoju zručnosť,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM