Anton Hrachovský Šport

Olympijské hry nezažilo len Rio: Súťažilo sa aj v neďalekých Šuranoch, FOTO

V okrese Nové Zámky si prišli na svoje aj športovo naladení seniori. Na rybníku Mederčina sa konal už 4. ročník Šurianskej športovo nenáročnej olympiády seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Olympijské hry nezažilo len Rio: Súťažilo sa aj v neďalekých Šuranoch, FOTO
Foto: Branislav Jakab

Tento ročník organizovalo Denné centrum pre seniorov (DCS) Nitriansky Hrádok pod záštitou primátora mesta Šurany. S návrhom zorganizovať takúto súťaž prišiel pred piatimi rokmi vtedajší predseda Klubu dôchodcov Otto Malík. "Ani nás nenapadlo, že sa z toho stane takáto obľúbená športová akcia,“ povedala v príhovore predsedníčka DCS Alžbeta Jakabová.

V rámci otváracieho ceremoniálu sa rozhorel olympijský oheň v sprievode olympijskej hymny. Následne boli prečítané sľuby súťažiacich a rozhodcov. Prítomným sa prihovoril a zaželal pekný športový deň aj primátor mesta Šurany Marek Oremus.

Štyri družstvá v šiestich disciplínach

Na hrách sa predstavili až štyri družstvá, trojčlenné výbery v každej disciplíne zostavili členovia z Denných centier zo Šurian, Kostolného Seku, Nitrianskeho Hrádku a Domova Jesienka. Súťažilo sa v šiestich disciplínach – vrhanie šípok, hod granátom na cieľ, zhadzovanie kolkov, slalom s vajíčkom na lyžičke, kop na bránku a metlobal. Po vyhodnotení jednotlivých súťaží sa prešlo k odovzdaniu cien a diplomov, ktoré odovzdal primátor mesta Šurany a predsedníčka DCS.

Najstaršia účastníčka mala 95 rokov

Na prvom mieste sa umiestnilo družstvo z Kostolného Seku so 14 bodmi. Na druhom mieste skončili dve družstvá – zo Šurian a Nitrianskeho Hrádku. Obe mali rovnaký počet bodov – 11. Na treťom mieste skončilo družstvo z Domova Jesienka. Najstaršou účastníčkou bola 95-ročná pani Jungová z Domova Jesienka. Olympiádu ukončil primátor mesta Šurany, ktorý odovzdal ´organizátorskú štafetu´ Dennému centrum pre seniorov Kostolný Sek, ktoré bude olympiádu organizovať na budúci rok.

Šurianska športovo nenáročná olympiáda seniorov
4
Galéria
Foto: Branislav Jakab
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM