Anton Hrachovský Hokej

Ohlasy po prvom prípravnom zápase: Ako ho zhodnotili brankár Šimko a tréner Chudý?

V prvom zápase novej sezóny si poradili novozámockí hokejisti so súperom z ďalekého Kazachstanu. Domáci nastúpili v bráne s Marekom Šimkom, ktorý na juh Slovenska prestúpil práve z Irtyšu Pavlodar.

Ilustračný obrázok k článku Ohlasy po prvom prípravnom zápase: Ako ho zhodnotili brankár Šimko a tréner Chudý?
Zdroj: TASR

Vyše 100 dní museli čakať novozámockí hokejoví fanúšikovia, kým mali možnosť opäť vidieť svojich miláčikov na ľade. Premiérová sezóna v Tipsport lige je už za dverami, odštartovala séria prípravných zápasov. V utorok večer si to Novozámčania hokejovo rozdali s kazašským tímom Irtyš Pavlodar, za ktorý chytal v minulom ročníku terajší novozámocký gólman Marek Šimko (na snímke vpravo).

Po stretnutí sme sa porozprávali s domácim trénerom Miroslavom Chudým a brankárom Marekom Šimkom.

Tréner videl rezervy

„Tažko nejako hodnotiť tento zápas. Chceli sme vidieť niektorých hráčov, hlavne tých, čo sem prišli na skúšku, aby sme zistili, čo v nich je. Aj keď to bol iba prvý zápas, tak mal svoje tempo a môžem ho hodnotiť kladne. Svoj účel splnil. Niektorí hráči ukázali svoje kvality, niektorí budú musieť pridať, ak sa tu chcú udržať,“ zhodnotil stretnutie proti Pavlodaru novozámocký kormidelník.

Na zápasovej súpiske sa objavilo viacero mladých hráčov, ktorý ešte bojujú o svoju príležitosť hrať Tipsport ligu v drese nováčika z juhu Slovenska. „Mladí musia pridať hlavne na agresivite a dravosti, to od nich očakávame. To by mal byť ich vklad do mužstva a dnes som s tým nebol veľmi spokojný. Ide o to, aby sa chalani pobili o svoje miesto a veľa času na to nie je. Oni musia ísť každý zápas na doraz a u veľa hráčov tam dnes boli rezervy,“ zhodnotil výkon mladíkov v novozámockom dre­se.

Naopak, viacero hráčov do zápasu s Pavlodarom nezasiahlo. Tí by mali dostať šancu v najbližšom stretnutí proti Žiline. „Budeme to rotovať. Máme nejakú kostru mužstva z hráčov, o ktorých vieme, že tu budú hrať. Teraz ide o to, aby sme si vyskúšali aj tých ďalších. V niektorých formáciách príde k zmenám, proti Žiline dostane šancu aj Kytnárova päťka,“ naznačil stratégiu rotovania hráčov v niektorých formáciách Chudý.

Šimko verí, že so zohrávaním sa problém nebude

„Bola to taká klasika, prvý zápas v príprave. Boli tam chyby, ktoré musíme vyladiť. Máme na to ešte čas. Mužstvo je poskladané nanovo, ale myslím, že na prvý zápas to bolo dobré. Prišlo aj veľa divákov, takže super. Výhra nás potešila,“ nechal sa po zápase počuť bývalý hráč Pavlodaru.

S viacerými súperovými hráčmi ťahal ešte pred pár mesiacmi za rovnaký povraz. „Veľa chlapcov som poznal, aj keď oni tiež obmenili káder. Ale bolo to príjemné vidieť niektorých chlapcov znova po dlhšej dobe,“ opísal zápas proti bývalému zamestnávateľovi novozámocký brankár. „Čakal som presne takúto hru, ako predviedli. Poznám ich trénera Lubinu a oni budú hrať takýto hokej. Budú veľa korčuľovať a strieľať. Mňa osobne ničím neprekvapili,“ zhodnotil výkon súpera z Kazachstanu Marek Šimko.

Pred Šimkom hrali v utorok štyri nové obranné formácie. Napriek tomu mu komunikácia s novými spoluhráčmi problém nerobila. „Tak ešte sa stále zohrávame, trénujeme spolu ešte len týždeň, takže na to zohrávanie je ešte čas. Myslím však, že s tým problém nebude. Zatiaľ je to iba taká hrubá príprava,“ povedal na margo spolupráce s novými spoluhráčmi ochranca novozámockej svätyne.

V hľadisku zimného štadióna povzbudzovalo domácich hráčov takmer 800 fanúšikov. Veľmi slušná účasť na začiatok augusta. „Som milo prekvapený, že na prípravný zápas prišlo takto veľa ľudí. Aj im patrí veľká vďaka,“ pochválil divácku návštevu novozámocký gólman.

Najbližší prípravný zápas odohrajú Novozámčania už tento piatok 5. augusta 2016 o 18:00 proti Žiline.

Môže vás zaujímať:

Peter Trávniček pomáhal pri guláši, no teší sa aj na hokej: Finále by bolo krásne

Jan Semorád je so Zámkami maximálne spokojný, zatiaľ býva s Brabencom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM