Viktória Botošová Samospráva

Odklepnuté poslancami: Riaditeľka školy prišla s nápadom, v meste pribudne nové parkovisko!

Parkovacích miest nikdy nie je dosť. Riaditeľka novozámockej školy prišla s návrhom, ktorý sa zapáčil aj poslancom. Profit z neho budú mať všetci Novozámčania.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté poslancami: Riaditeľka školy prišla s nápadom, v meste pribudne nové parkovisko!
Foto: Viktória Botošová

Na uplynulom mestskom zastupiteľstve predniesla pár slov poslancom aj Marta Bystrická riaditeľka školy ZŠ Hradná. Informácia sa týkala pozemku, ktorý sa nachádza v areáli základnej školy, no tá ho však nevyužíva. O tejto ploche sa už na mestskom zastupiteľstve hovorilo dávnejšie, v zámeroch o nových parkovacích plochách, no táto plocha schválená ešte nebola.

„Pani riaditeľka prišla teraz s návrhom, nakoľko to školu vyslovene zaťažuje," povedal primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein a vysvetli aj prečo sa to rieši takouto formou. „Nejde ani o návrh na uznesenie, skôr ide o odporúčací charakter. Myslím si, že je to zámer, ktorý by sme my o mesiac, dva pripravili a navrhli, že čo s tým vieme robiť a následne by sme to predostreli na mestské zastupiteľstvo na prerokovanie,“ uviedol.

Škola pozemok nevyužíva

Tento pozemok by bol vhodný podľa slov riaditeľky na účel vybudovania nových parkovacích miest. „Z pozemku sme odstránili oplotenie. Bol to plot, ktorý odhradil túto časť pozemku od školského sadu. Tento plot bol v havarijnom stave a ohrozoval bezpečnosť našich detí. Z pozemku boli vyťaté aj poškodené stromy, no na mieste ostali pne a korene. Úprava tejto plochy by vyžadovala nemalé finančné prostriedky, ktoré však škola využila efektívnejšie,“ povedala riaditeľka Bystrická. Ako pokračovala, škola zatiaľ udržiavala tento pozemok, no je nevyužitý a pre školu nepotrebný, pretože škola disponuje obrovským areálom plným zelene s udržiavanou trávnatou plochou.

Za sivým oplotením na staršom obrázku sa nachádza opisovaný pozemok. „V súčasnosti susedí s našou parcelou novovybudované parkovisko, kde je vyriešený aj vjazd,“ uviedla riaditeľka školy na margo nového parkoviska, na sídlisku za činžiakmi na Jazdeckej ulici. Vstup na toto parkovisko je z Hradnej ulice a o tomto parkovisku sme vás už dávnejšie informovali.

Parkovisko pre obyvateľov, no možno by pomohlo aj škole

Ako dodala Bystrická, parkovisko by bolo možné rozšíriť o parcelu, ktorú škola ponúka. „Žiadam ctené mestské zastupiteľstvo, keby odsúhlasilo finančné prostriedky na realizáciu predloženého návrhu. Pomôžete tým škole a určite aj obyvateľom priľahlých ulíc. Jedná sa hlavne o Jazdeckú a Terézie Vansovej,“ ukončila. Na riaditeľku reagoval poslanec Gabriel Katona. „Keďže by šlo o parkovisko susediace s areálom školy, mala by tu školu vytvorený aj vchod do svojho areálu,“ bol zvedavý na možnosť vykladania detí ráno pri škole, nakoľko tento problém s parkovaním pri škole trápi viacerých rodičov. Škola zatiaľ o tejto možnosti neuvažovala.

„Mesto by posunulo o kúsok plot a využilo by ho pre vlastné účely,“ vysvetlil Klein. Mestské zastupiteľstvo následne schválilo zámer vybudovania parkovacej plochy pri ZŠ Hradná ulica a zároveň odporučilo mestskému úradu pripraviť materiál financií, koľko by to stálo aj to o koľko parkovacích miest by išlo.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM