Anton Hrachovský Futbal Šport

Ocenenie pre rodáka z nášho okresu: Je najlepším obrancom Fortuna ligy!

Slovenská najvyššia futbalová súťaž sa nachádza v polovici aktuálnej sezóny. Z hráčskych štatistík vyplýva, že najúspešnejší obranca ligy pochádza z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie pre rodáka z nášho okresu: Je najlepším obrancom Fortuna ligy!
Zdroj: TASR

Po 19 fortunaligových kolách sezóny 2016/2017 tróni na špici tabuľky najvyššej slovenskej futbalovej súťaže tím Žiliny, nasledovaný Podbrezovou a Slovanom Bratislava. Nás teší, že medzi jednotlivcami sa na svojom poste výrazne presadil rodák z okresu Nové Zámky. Je ním 40-násobný reprezentačný obranca a opora Slovana Bratislava Kornel Saláta (na snímke vľavo).

Najlepší hneď v dvoch činnostiach

Celkovo odohral Saláta počas jesennej časti kompletnú porciu 1710 minút, počas ktorých trikrát videl žltú kartu. Do štatistík sa však zapísal oveľa výraznejšie. Saláta sa stal najlepším hlavičkárom jesennej časti Fortuna ligy. 31-ročný obranca vedie v tejto štatistike (úspešnosť v hlavičkových súbojoch) so 75,5% úspešnosťou.

Aby toho nebolo málo, rodák z Kamenice nad Hronom v okrese Nové Zámky sa stal najlepším i v štatistike celkovej úspešnosti v osobných súbojoch. Až 71,9% z nich zvládol v prospech svojho tímu.

Za odmenu nová zmluva a spokojnosť

Odmenou za výborné výkony bol podpis novej zmluvy s aktuálnym zamestnávateľom. Vedenie Slovana Bratislava si služby jedného z kľúčových hráčov tímu poistilo na ďalšie dva roky.

„Som veľmi šťastný, že som predĺžil kontrakt so Slovanom Bratislava. Mal som nejaké ponuky zo zahraničných klubov, no mojou prioritou bolo zostať tu a pokračovať v načatej práci. V kabíne sme dobrá partia a som presvedčený, že klub je na správnej ceste. Ukázať to chceme už v jarnej časti sezóny,“ skonštatoval na margo nového kontraktu Kornel Saláta.

Spokojnosť so Salátovými výkonmi vyjadril i hlavný tréner ´belasých´. „Náš najlepší hráč počas jesennej časti bol Kornel Saláta. Nemal ľahký vstup do sezóny, ale pracoval naplno a postupne sa dokázal vrátiť späť. Som rád, že mám v tíme chlapa ako je on,“ povedal tréner Slovana Ivan Vukomanovič na adresu Kornela Salátu, ktorý v utorok 24. januára oslávi 32. narodeniny.

Jarná časť najvyššej slovenskej súťaže odštartuje 18. februára 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM