Anton Hrachovský Samospráva

Obyvateľom zvieracej škôlky v Berku sa darí: Zámocká radnica ju plánuje rozšíriť

Ľudia často relaxujú v spoločnosti zvierat. A nemusí ísť len o domácich miláčikov. I zvieratá žijúce vo voľnej prírode môžu mať pre človeka upokojujúci vplyv.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom zvieracej škôlky v Berku sa darí: Zámocká radnica ju plánuje rozšíriť
Foto: Jaroslav Morong

Možno aj vďaka tejto myšlienke pred časom vznikla v Nových Zámkoch zvieracia škôlka. Situovaná je v lesoparku Berek a v blízkej budúcnosti by sa mala dočkať rozšírenia tak, aby každý druh zvieraťa mal vlastný výbeh. Žijú v nej divé svine, mangalice, vietnamské svine, srnka ale i lama a zajace.

Najobľúbenejšie sú mláďatá

Interaktívne detské ihrisko bolo v lesoparku Berek vytvorené v októbri 2016. „Na začiatku bolo zakúpených šesť zvierat, počas behom jedného roka sa rozmnožili na 20. Z tohto dôvodu bude v jarných mesiacoch vykonaná rekonštrukcia oplotenia, zosilnené oplotenie medzi prasatami a ostatnými zvieratami,“ uvádza sa na webovej stránke mesta.

„Za ostatné obdobie sa táto škôlka stala príjemným miestom na oddych popri prechádzke po lese. Zvažujeme pridať nižší plot medzi časťou so sviňami a ostatnými zvieratami, pretože ten súčasný svine dokážu nadvihnúť a dostať sa tak k ostatným zvieratám. Zároveň chce radnica v škôlke ponechať najmä mláďatá, ktoré obľubujú deti a zvážiť vhodnosť držania exotických druhov,“ prezradil pre mestský web Peter Paluk z odboru komunálnych služieb mestského úradu s tým, že v budúcnosti sa plánuje aj rozšírenie areálu aby mali jednotlivé druhy svoje teritórium.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM