Viktória Botošová Kultúra

Obľúbený Klobfest už čoskoro: Kto má ten najlepší recept na klobásku?

Niekto to má radšej štipľavejšie, niekto zas používa špeciálne korenie. Ste v tom dobrí? Prihláste sa na Klobfest 2015, termín sa pomaly kráti!

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Klobfest už čoskoro: Kto má ten najlepší recept na klobásku?
Foto: Martin Károly

Hneď začiatkom mesiaca november to bude v Zámkoch žiť tradičným Klobfestom. XI. Novozámocká súťaž v príprave klobás sa uskutoční v dňoch 6. – 7. novembra 2015. Miestom konania tohto podujatia bolo síce posledné roky novozámocké námestie, teraz tomu tak nebude. Podľa informácií z webu Novovital-u bude tohtoročným miestom konania parkovisko pri Relax Komplexe (krytá plaváreň).

Súťažné podmienky sú jasné. „Úlohou 3–5 členných družstiev je z obdržaného, 10 kg vážiaceho klobásového mäsa, vyhotoviť klobásu na pečenie. Súťažiaci po ukončení súťaže odovzdajú na určené miesto cca 30 cm dlhú klobásu na posúdenie a pečenie,“ uvádza sa na stránke. Na základe bodového hodnotenia poroty sa následne určí finálne hodnotenie súťažiacich.

Najneskorší prihlasovací termín je podľa údajov z webu mestskej spoločnosti do 26.10.2015. Prihlášky a všetky pokyny týkajúce sa podujatia Klobfest 2015, sú k dispozícii na stránke Novovital-u Nové Zámky. Ak sa už chcete na túto udalosť vopred navnadiť pozrite si fotografie i videá z minulého jubilejného X.ročníka ročníka.

Foto: ilustračné
Zdroj: novovital.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM