Anton Hrachovský Kultúra Kultúra

Obľúbený Kinematograf zavíta aj do Nových Zámkov: TIETO filmy si vychutnáme

Milovníci sledovania filmov pod holým nebom si prídu na svoje i tento rok. Už o pár dní odštartuje ďalší ročník putovného filmového podujatia Bažant Kinematograf. Medzi jeho zastávkami nechýba ani naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Kinematograf zavíta aj do Nových Zámkov: TIETO filmy si vychutnáme
Zdroj: Dnes24.sk

Dva filmové autobusy sa do 6. septembra zastavia celkovo v 31 slovenských mestách, pričom filmovým priaznivcom opäť privezú kolekciu piatich celovečerných snímok. Jedným z miest, kam filmový autobus ku koncu letných prázdnin zavíta, budú už tradične Nové Zámky. Bažant Kinematograf prinesie aj tento rok príjemnú zmes veselších a vážnych tém. Tak ako po iné roky, aj teraz je vystavaný z filmových diel, pod ktoré sa podpísali českí a slovenskí filmoví tvorcovia.

Na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch si budú môcť obyvatelia pozrieť štyri z piatich filmov, ktorí boli tento rok do programu zaradené.

Program Bažant kinematografu v Nových Zámkoch

Tohtoročný program otvorí retro sekcia, v rámci ktorej sa bude premietať kultová snímka českého filmára Jana Hřebejka Pelíšky (1999). Ako druhý film uvidia diváci komédiu Wilsonov (2015) od Tomáša Mašína, nasledovať ju bude dramédia Kobry a užovky (2015) Jana Prušinovského. Diváci sa môžu tešiť aj na drámu Eva Nová (2015) od režiséra Marka Škopa, ktorá získala tento rok národnú filmovú cenu Slnko v sieti pre Najlepší hraný film.

  • Pelíšky 30. augusta o 20:30
  • Wilsonov 31. augusta o 20:30
  • Kobry a užovky 1. septembra o 20:30
  • Eva Nová 2. septembra o 20:30

Kde všade sa Bažant Kinematograf objaví?

Trasa 1: Považská Bystrica, Púchov, Trnava, Vrbovské vetry (Vrbové), Piešťany, Prievidza, Handlová, Banská Bystrica, Rimavská Sobota, Lučenec, Zvolen, Nitra, Sereď, Trenčín, Šenkvice, Malacky;

Trasa 2: Nové Mesto nad Váhom, Čadca, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Bardejov, Prešov, Snina, Košice, Nové Zámky, Hlohovec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM