Anton Hrachovský Správy

Obec Maňa pri Zámkoch získala vyznamenanie: Je samosprávou s veľkým potenciálom

Inštitút ocenil smerovanie obce k trvalo udržateľnému rozvoju. Hodnoteniu sa podrobilo takmer 3-tisíc samospráv.

Ilustračný obrázok k článku Obec Maňa pri Zámkoch získala vyznamenanie: Je samosprávou s veľkým potenciálom
Zdroj: TASR

Aj tento rok udeľovalo Národné informačné stredisko Slovenskej republiky ocenenie Pečať Rozvoja miest a obcí za uplynulé obdobie kalendárneho roka 2017.

Trvalo udržateľný rozvoj v Mani

Táto cena putuje každoročne do rúk zástupcov samospráv, ktoré efektívne nakladajú so svojimi prostriedkami a ich smerujú k trvalo udržateľnému rozvoju.

Ocenenie za predchádzajúci rok putovalo aj do okresu Nové Zámky. Po novom sa ním môže popýšiť obec Maňa.

Hodnoteniu zameranému na finančnú a majetkovú bonitu sa v roku 2017 podrobilo 2 926 slovenských miest a obcí. Práve obec Maňa bola vyhodnotená ako obec s predpokladom stabilného rozvoja, s vysokou efektivitou využívania financií a majetku a vysokou efektivitou pre trvalo udržateľný rozvoj.

Podiel miest a obcí, ktoré efektívne využívajú svoje prostriedky bol v roku 2017 celkovo 39,09 %. Pečať Rozvoja obcí a miest je navyše natrvalo zverejnená v systéme, ktorý využívajú banky, finančné inštitúcie, štátna správa a odporúča ho aj Európska komisia pre Európsky sociálny fond na preverovanie a hodnotenie podnikov, miest a obcí. Zapojenie sa do monitoringu je však spoplatnené, k dispozícii je viacero ´balíčkov´.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM