Viktória Botošová Kultúra

O náš amfík vraj nebol veľký záujem: Premietať sa bude menej, pozrite kedy

Kedy sa začne premietať a aké zmeny nás čakajú oproti minulému roku? Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku O náš amfík vraj nebol veľký záujem: Premietať sa bude menej, pozrite kedy
Zdroj: TASR

O tom, že starým sedačkám v Kine Mier odzvonilo, a že sa dočkáme modernizácie sme vás informovali nedávno. Teraz sme si však posvietilo na náš novozámocký amfiteáter. V tejto súvislosti nás informovala Petronela Bernáth z Mestského úradu Nové Zámky.

„Zahájenie premietania na amfiteátri je plánované od 1. júla. Premietať sa bude každý piatok a v sobotu. Prevádzka amfiteátra, už ale bola zahájená kultúrnymi podujatiami,“ vysvetlila Bernáth.

Oproti minulému roku nastali v amfiteátri aj určité zmeny. „Zmeny sa dotkli hracieho profilu a počtu premietacích dní, ktorý sa z dôvodu nižšieho záujmu v uplynulom roku znížil na dva dni. Veríme, že uspejeme rovnako ako v prípade digitalizácie kina v žiadosti o poskytnutie príspevku a po doplnení technického vybavenia premietacím systémom 3D sa divácky záujem zvýši,“ uviedla.

„Čo sa týka samotného amfiteátra, k zahájeniu premietania je opravená premietacia stena, ktorá dostala novú omietku a náter, čo zvýši kvalitu premietaného obrazu,“ informovala nás o opravenej premietacej stene.

Program filmov, ktoré sa budú na amfiteátri premietať zatiaľ k dispozícii nie je. „Jednania o zapožičaní filmov s distribučnými spoločnosťami sa konajú vždy priebežne 2 týždne pred premietaním filmu,“ dodala.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM