Anton Hrachovský Hokej

Nový muž v novozámockej bráne: Šimko chce potiahnuť mužstvo čo najďalej

Hokejová verejnosť dlho nepoznala meno nového strážcu novozámockej svätine. Až pred dvoma týždňami oznámilo vedenie HC Nové Zámky podpis kontraktu s gólmanom Marekom Šimkom.

Ilustračný obrázok k článku Nový muž v novozámockej bráne: Šimko chce potiahnuť mužstvo čo najďalej
Foto: Anton Hrachovský

Nováčika Tipsport ligy posilnil pred štartom najvyššej slovenskej súťaže bývalý mládežnícky reprezentant Marek Šimko (na snímke vpravo). Ten naposledy chytal za kazašský Irtyš Pavlodar. Dvadsaťosemročný odchovanec HKM Zvolen je bývalým slovenským reprezentantom do 18 a 20 rokov. Pozvánku dostal v minulosti aj na zraz reprezentačného A-tímu, no na zápasovú premiéru s dvojkrížom na hrudi stále čaká. Šimko vychytal Zvolenu v sezóne 2012/2013 majstrovský titul.

Na Slovensku pôsobil aj v Banskej Bystrici, Trnave, Detve či Martine. V susednom Česku obliekal dres Hradca Králové, Pardubíc, Havířova a Orlova. Od sezóny 2016/2017 bude hájiť farby HC Nové Zámky. S Marekom Šimkom sme sa porozprávali po piatkovom tréningu na ľade.

Ako hodnotíte úvodný týždeň spoločnej prípravy?

Bolo to viac-menej také spoznávacie, aby sme si skúsili výstroj a ľad. Myslím, že tieto tri dni padli vhod. Od pondelka však už pôjdeme naplno.

Môžete porovnať predsezónnu prípravu na Slovensku a v Kazachstane?

Ja keď som tam minulý rok prišiel, tak som trénoval ešte celý júl na suchu a tiež sa išlo v závere mesiaca na ľad. Potom to už bolo rovnaké, asi ako všade.

Ako vnímate svoje pôsobenie v Kazachstane?

Bola to veľmi dobrá životná skúsenosť. Som rád, že som okúsil tamojší život. Majú tam veľmi pekný zimný štadión, výborné zázemie. Ešte tam majú určité rezervy z hľadisku servisu pre mužstvo, ale hráčom tam v podstate nič nechýba.

Nerobilo vám zdĺhavé cestovanie problémy?

Cesty sú tam hrozné ani diaľnic veľa nemajú. Aj preto bola cesta vlakom pohodlnejšia, aj keď naložiť sa do vlaku aj s výstrojou dá zabrať. Zo začiatku to bolo pre mňa strašné trápenie, ale potom som si zvykol a prispôsobil sa.

S akými cieľmi prichádzate do Nových Zámkov?

Mojím hlavným cieľom je byť celý rok zdravý a pomôcť mužstvu ako sa len bude dať, aby sme to dotiahli čo najďalej. Chcel by som, aby sa nám darila hra a všetko klapalo, ako má, aby boli aj diváci spokojní. Potom budeme spokojní aj my.

Úvodný zápas Tipsport ligy odohrajú Nové Zámky na ľade Zvolena, kde ste v minulosti pôsobili. Takže bude mať pre vás zrejme špeciálny nádych…

Ja som rodený Zvolenčan, takže určite to bude mať pre mňa trošku iný náboj. Nebude to však pre mňa až taká novinka, proti Zvolenu som už v minulosti chytal v drese Martina. Ale tie zápasy proti Zvolenu budú vždy trochu iné.

Môže vás zaujímať:

ROZHOVOR s Jakeom Cardwellom: Je mi cťou hrať za Nové Zámky

FOTO: Novozámčania odštartovali prípravu na ľade, nechýbali ani letné posily

Tipsport liga za dverami: Ako vyzerá aktuálna súpiska nováčika z Nových Zámkov?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM