Anton Hrachovský Šport

Novozámocký športový víkend v kocke: Fanúšikov potešili najmä hokejisti

Cez víkend sa v akcii predstavili viaceré novozámocké športové výbery. Asi najviac pozornosti pútal zápas hokejistov v Trenčíne, zaujímavé boli i futbalové či hádzanárske zápasy. Ako sa teda Novozámčanom počas víkendu zadarilo?

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký športový víkend v kocke: Fanúšikov potešili najmä hokejisti
Zdroj: TASR

Hokej

HC Nové Zámky – MHC Martin 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Góly: 14. Kučkin (Hujsa), 14. McParland (Novotný), 27. Lelkeš (Kučkin), 37. Čaládi (Saarinen, Kytnár) – 31. Salija (Markovič, Koyš), 46. Pulli (Rapáč)

Zámčania sa v piatok predstavili nadomácom ľade v dueli s Martinom. Po výhre 4:2 bolo jasné, že o všetkom sa rozhodne v nedeľu v Trenčíne.

HK Dukla Trenčín – HC Nové Zámky 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 48. Drgoň (Šťastný, Hossa), 63. Hecl (Sojčík) – 38. McParland (Novotný, Denis Rehák)

Po nedeľňajšom zápase v Trenčíne sa hokejisti HC Nové Zámky stali posledným ôsmym účastníkom play off Tipsport Ligy 2016/2017. Zámčania splnili svoj cieľ, keď dokázali dotiahnuť zápas do predĺženia a uchmatnúť tak poslednú miestenku do play off. V konečnej tabuľke obsadili 8. miesto, čo znamená, že vo štvrťfinále narazia na víťaza dlhodobej časti Banskú Bystricu. Dukla, ktorá potrebovala v priamom súboji o poslednú miestenku nad Novými Zámkami vyhrať v riadnom hracom čase, skončila na deviatej priečke a bude bojovať v baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži. Zo zápasu s Trenčínom sme priniesli aj bohatú fotogalériu.

Futbal

FKM Nové Zámky – ŠK Šurany 1:1 (1:0)
Góly: 10. V. Kráľ, 48. D. Petráš (vlastný)

Zámčania privítali v okresnom derby hráčov Šurian. Pred vyše 800 divákmi sa zrodila remíza 1:1 a na 17. Dubnicu nad Váhom strácajú stále 4 body. Najbližšie kolo majú naši futbalisti voľno, následne privítajú na domácom trávniku ôsme FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble B. "Rýchly gól na 1:0 nám na ťažkom teréne skôr uškodil. Hlavne nám však nezahrala podľa predstáv záložná pätica, ktorá pokazila pomerne veľa prihrávok a z toho dôvodu nám viazla kombinácia. Hneď po prestávke sme inkasovali a súperovi sa potom hralo na brejky lepšie,“ zhodnotil zápas so Šuranmi pre klubový web tréner FKM Nové Zámky Attila Czuczor.

Hádzaná

HKM Šaľa – HC Štart Nové Zámky 27:24 (12:13)
Najviac gólov: Melnyk 5/2, Michniewicz 5/1, Guzy, Krok po 4 – Vadkerti 6/1, Hricišon 5, Hriňák 3.
Rozhodovali: Budzák, Záhradník, vylúčení: 4:3, 7 m hody: 4/3 – 2/1, 700 divákov

V stretnutí 4. kola skupiny o 1.-6. miesto podľahli Zámčania na palubovke regionálneho rivala HKM Šaľa a stále tak okupujú piatu priečku. Šaľania, ktorí po zmene strán otočili vývoj duelu na 27:24, potvrdili svoju 2. priečku. Novozámčania, ktorí prvýkrát nastúpili s ukrajinskou brankárskou posilou Bogdanom Klepom, nevyužili päťgólové vedenie z 1. polčasu a prehrali tretí zápas za sebou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM