Viktória Botošová Rôzne

Novozámocký rok 2015 na FOTKÁCH: 12 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás dvanásť zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký rok 2015 na FOTKÁCH: 12 momentov, ktoré v našom meste stáli za to
Foto: Viktória Botošová

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Nových Zámkoch skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, či milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Novozámčania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda. Pozrite si dvanásť fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach v Nových Zámkoch.

Novozámčania si užívali snehovú nádielku (foto č.1)
Nové Zámky zakrývala snehová perina. Obyvatelia mesta nezaháľali a tvorili snehuliaka za snehuliakom, sídliská tak zaplavili parádni krásavci (január 2015)

Zatmenie Slnka v Nových Zámkoch (foto č.2)
Aj oblohu nad naším mestom zahalilo čiastočné zatmenie Slnka a sledovalo ho mnoho Novozámčanov. Najbližšie pre nás ešte menej výrazné čiastočné zatmenie Slnka bude až v roku 2021 (marec 2015)

Protesty proti výstavbe MVE na Zúgove (foto č.3)
Aj takéto momenty priniesol uplynulý rok. Všetko začalo bárgovaním na Zúgove, konali sa mierové pochody na námestí, podpisovala sa aj petície na hrádzi. (apríl 2015)

Skúška dospelosti novozámockých študentov (foto č.4)
Maturitou prejde každý rok mnoho študentov, tak tomu bolo aj tentokrát. Mnoho maturantov tvrdí, že len vedomosti niekedy na dobrý výsledok nestačia. Niektorí študenti nám prezradili, aké talizmany pre šťastie si so sebou brali. (máj 2015)

Slávnostné otvorenie obnoveného Kina Mier (foto č.5)
Tento rok sme sa v Nových Zámkoch dočkali modernizácie sedačiek a nie len toho. V našom kine sa konalo slávnostné znovuotvorenie zrekonštruovanej kinosály, kino dostalo aj nové logo. (júl 2015)

Leto na Štrande (foto č.6)
Pri aktuálnych nízkych teplotách sa nám dobre zaspomína na slnkom zaliate leto. Počasie prialo a teploty boli priam tropické. Novozámčania si užívali schladenie sa v bazénoch. (jún 2015)

Výstavba kruhových objazdov (foto č.7)
Doprava v Nových Zámkoch prešla zmenou. Nové kruhové objazdy, v meste by mali dopravné tepny spriechodniť. (október 2015)

Nové autá mestskej polície (foto č.8)
Staré služobné vozidlá boli v zlom technickom stave. Mestským policajtom tak pribudli 4 nové, ktoré od októbra brázdia novozámocké ulice. (október 2015)

Zrekonštruovaná jazdiareň (foto č.9)
V priebehu tohto roka prebehla aj rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky. Po ukončení prác otvorila novozámocká jazdiareň svoje brány aj pre verejnosť. (október – november 2015)

Rekonštrukcia novozámockej plavárne (foto č.10)
Primátor i poslanci zavítali do vynovenej plavárne v našom meste. Plaváreň dostala nové logo, vynovili sa priestory, bazény i výmenník vody. (november 2015)

Nový autobus MHD (foto č.11)
Nový autobus MHD odovzdali do užívania Novozámčanom. Nový moderný autobus má priniesť komfortnejšie cestovanie MHD aj úsporu pohonných látok.(november 2015)

Advent i Vianoce v meste (foto č.12)
Aj tieto chvíle sme pre vás mapovali od zapálenia prvej adventnej sviece, vianočnej atmosféry v meste cez kultúrne podujatia v tomto období. (december 2015)

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Novozámocký rok 2015 na FOTKÁCH
12
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM