Anton Hrachovský Rôzne

Novozámocký gymnazista Alan na stupni víťazov: O tejto hlavičke budeme ešte určite počuť, úspech za úspechom!

Celoštátne kolo Olympiády v informatike sa konalo v Banskej Bystrici. Medzi 30 najlepších mladých informatikov z celého Slovenska sa prebojoval i študent z Nových Zámkov. To však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký gymnazista Alan na stupni víťazov: O tejto hlavičke budeme ešte určite počuť, úspech za úspechom!
Zdroj: IUVENTA

Do finálovej zostavy (6. – 9. apríla 2016) sa prebojovalo 30 najlepších mladých informatikov z celého Slovenska v pomere 25 chlapcov a 5 dievčat. Víťazom 31. ročníka celoštátnej súťaže sa stal Michal Sládeček z Gymnázia Varšavská v Žiline s rovnakým počtom bodov ako jeho minuloročný úspešný predchodca Eduard Batmendijn.

Druhú priečku na Olympiáde obsadila trojica súťažiacich: Alan Marko z Gymnázia v Nových Zámkoch (na snímke druhý zľava), Peter Ralbovský z Gymnázia Jura Hronca V Bratislave a Samuel Sládek z Gymnázia v Námestove.

„Prvých trinásť umiestnených súťažiach v tomto kole pôjde na týždňové sústredenie, kde budú súťažiť a zbierať body a neskôr štyria z nich postupujú na svetovú súťaž v informatike, ďalší štyria idú na stredoeurópsku olympiádu. Vybraní súťažiaci ešte pred týmito súťažami absolvujú medzinárodný tréning, ktorý robíme s Čechmi a Poliakmi,“ vysvetlila Predsedníčka Slovenskej komisie Olympiády v informatike Gabriela Andrejková.

Úspešný rok 2015

Okrem tohtoročných úspechov je Alan Marko i medzi úspešnými reprezentantmi mesta za rok 2015. Pod vedením Daniely Geljenovej a Marcela Laurinca získal hneď niekoľko ocenení:

  • 5. miesto v krajskom kole a 11. miesto v celoštátnom kole matematickej olympiády – kategória A bronzová medaila na Stredoeurópskej matematickej olympiáde (Koper, Slovinsko)
  • 1. miesto v krajskom kole a 2. miesto v celoštátnom kole súťaže Zenit v programovaní – kategória B
  • 2. miesto v krajskom kole a 3. miesto v celoštátnom kole Olympiády v informatike – kategória A – postup na stredoeurópsku olympiádu v Informatike (Brno, ČR)

Medzi ďalšie aktivity a úspechy tohto šikovného študenta patria:

  • riešenie korešpondenčného matematického seminára a korešpondenčného seminára v programovaní. Ako jeden z výhercov najťažšej kategórie KSP sa zúčastnil 2–týždňového pobytu v Kalifornii.
  • 7. miesto v SR v tímovej matematickej súťaži Náboj 2015
  • žiak dosahuje výborné študijné výsledky
  • je absolventom ZUŠ – odbor klavír
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM