Anton Hrachovský Krimi

Novozámockí policajti varujú: V okrese sa opäť rozmohli prípady podvodníkov

Množiace sa prípady podvodníkov vydávajúcich sa za niekoho iného pribúdajú predovšetkým v Štúrove. Polícia už vydala varovanie.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí policajti varujú: V okrese sa opäť rozmohli prípady podvodníkov
Zdroj: Dnes24.sk

V poslednom období sa v okrese Nové Zámky a najmä v meste Štúrovo a okolí vo zvýšenej miere vyskytujú prípady podvodov na občanoch, ktorých sa dopúšťajú neznámi páchatelia. Informoval o tom riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nových Zámkoch Daniel Zahorák prostredníctvom informačnej správy, ktorú zverejnilo mesto Štúrovo.

Podvodníci používajú legendy na oklamanie obete

V nedávnej minulosti sme vás informovali o viacerých podobných prípadoch – okradnutej ženy v Trávnici, Dvoroch nad Žitavou či dôchodcu v Gbelciach. Podľa Zahorákových slov používajú páchatelia pri trestnej činnosti rôzne legendy, pod ktorými sa predstavujú. Medzi najčastejšie používané patria:

  • Legenda o vnukovi – používajú ju tak, že požiadajú o finančnú pomoc na liečenie vnuka, prípadne rodinného príslušníka, ktorý mal dopravnú nehodu.
  • Legenda kamión kufrikári je používaná, keď súrne potrebujú požičať finančnú hotovosť z dôvodu dopravnej nehody kamaráta, avšak nemajú eurá, iba finančnú hotovosť v inej mene, ktorú nechajú ako zábezpeku.
  • Podomoví predajcovia ponúkajú na predaj rôzny tovar alebo oznámia, že prišli vyplatiť výhru v lotérii, a takzvaní zamestnanci plynární a elektrární oznámia, že vykonávajú činnosti v mene plynární, elektrární či iných inštitúcií.

Policajti upozorňujú na ostražitosť v okrese Nové Zámky

Polícia dlhodobo upozorňuje občanov, aby nevyberali pred neznámymi osobami finančnú hotovosť ani cennosti a kontaktovali políciu na čísle 158 alebo 112. „Ak sa osoba, ktorú nepoznajú, správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami nadviazať kontakt, získať dôveru a vstúpiť do príbytku, volajte políciu,“upozor­ňuje Daniel Zahorák.

„Z tohto dôvodu by sme chceli vyzvať najmä seniorov, ich rodinných príslušníkov a každého Štúrovčana na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči osobám, ktoré nepoznajú. Môže totiž ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytypovali za účelom získania ich finančných úspor alebo cenností,“ žiada občanov polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM