Viktória Botošová Krimi

Novozámockí policajti spravili domovú prehliadku, nestačili sa diviť: FOTO z pivnice!

V dedinke nášho okresu bolo rušno. Novozámockí kriminalisti totižto zaistili v obci Kamenín drogy. Martinovi (31) a Františkovi (31) sa pestovanie 151 kusov rastlín Cannabis v pivnici rodinného domu vypomstilo.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí policajti spravili domovú prehliadku, nestačili sa diviť: FOTO z pivnice!
Zdroj: Dnes24.sk

Novozámockí kriminalisti spolu s kolegami z Národnej kriminálnej agentúry vykonali 9. decembra 2015 v ranných hodinách v obci Kamenín domovú prehliadku. „Dvaja 31 roční muži z okresu Galanta v pivničných priestoroch rodinného domu za pomoci uspôsobenej techniky pestovali v kvetináčoch rastliny rodu Cannabis,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

„151 kusov rastlín v rôznych dĺžkach od 40 cm až po 1,25 metra polievali, hnojili a osvetľovali lampami,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Ako pokračuje, z čerstvých rastlín boli odobraté vzorky a zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu, kde bude po vysušení vykonaný prepočet na množstvo obvykle jednorazových dávok drogy. Okrem toho bola v dome zaistená plastová nádoba v ktorej sa nachádzalo sušené konope s hmotnosťou 24,21 g z ktorého sa dá vyrobiť približne 80 jednorazových dávok drogy. Všetok zaistený materiál bude podrobený expertíze.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi Martina (31) a Františka (31),“ uvádza Bruchterová.

„Obvinení sú v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na ich vzatie do väzby,“ pokračuje policajná hovorkyňa a ako dodáva, v prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom za drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Môže vás zaujímať:

Novozámockí policajti spravili domovú prehliadku, nestačili sa diviť
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM