Anton Hrachovský Krimi

Novozámockí mestskí v škole aj so služobným psom: Čo sa dialo?

Služobného psa Finančnej správy mohli žiaci vidieť pri vyhľadávaní a značení drog a návykových látok na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí mestskí v škole aj so služobným psom: Čo sa dialo?
Zdroj: Mestská polícia Nové Zámky

Mestská polícia v Nových Zámkoch zorganizovala na SOUs-KÉSZI besedu so žiakmi na tému „Drogy - návykové látky a ich účinky na ľudský organizmus“. Prišlo aj na ukážku práce príslušníka Finančnej správy SR, SCÚ Štúrovo so služobným psom.

Mestskí policajti majú s mladistvými v Nových Zámkoch bohaté skúsenosti, písali sme o tom už aj článku Školák (14) si narobil poriadnu hanbu: V novozámockej škole okradol kuchárku, rieši ho polícia!. Jednou z najčastejších príčin policajného zásahu je alkohol. Prečítať ste si o tom mohli aj v článku o alkoholických rekordéroch spomedzi novozámockých tínedžerov.

Zrejme aj z tohto dôvodu organizujú mestskí policajti pravidelné akcie ako sú besedy so žiakmi novozámockých škôl.

„Psovod Finančnej správy priniesol vzorky jednotlivých drog a návykových látok, ktoré si mali možnosť študenti prezrieť,“ vysvetlil Jozef Tököly, náčelník Mestskej polície v Nových Zámkoch.

Príslušník Finančnej správy so svojim služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie drog a iných návykových látok vysvetlil žiakom význam ich pôsobenia, podelil sa so svojimi skúsenosťami a porozprával príbehy z praxe.

„Príslušníci MsP s príslušníkom FS vysvetlili prítomným žiakom čo sú to drogy a návykové látky, aké drogy poznáme, ich účinky na ľudský organizmus a upozornili ich na závažný fakt ohľadom drog a drogovej závislosti ktorým je skutočnosť, že každý vie že droga poškodzuje zdravie, psychiku a následne aj postavenie v spoločnosti, ale napriek tomu sú drogy užívané práve pre zlepšenie menovaných kvalít,“ príblížil program besedy Jozef Tököly.

Podľa náčelníkových slov, ku každej vzorke bol detailný komentár. Na záver boli prevedené ukážky práce služobného psa FS pri vyhľadávaní a značení drog a návykových látok. Akcia sa konala uplynulý týždeň 7. apríla 2016.

Čítajte tiež:
Veľká krádež ťahačov v Nových Zámkoch: Aha, kde ich našli!
Policajná naháňačka, padli aj výstrely: Dvaja Rumuni v aute s novozámockou značkou unikali aj s prestrelenou pneumatikou!
Vlámačka v Nových Zámkoch: Zlodej spôsobil škodu za vyše tisíc eur!

Policajná preventívna akcia v Nových Zámkoch
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM