Anton Hrachovský Šport

Novozámocké deti majú kanoistiku rady: Naberali skúsenosti na prvých pretekoch

Malí kanoisti z Nových Zámkov sa zúčastnili svojich premiérových pretekov. A to hneď na prestížnom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocké deti majú kanoistiku rady: Naberali skúsenosti na prvých pretekoch
Zdroj: Sport Club Slovakia

Na pretekoch v rámci Pohára SNP sa v Piešťanoch na Sĺňave predstavili kanoisti z 21 slovenských vodáckych klubov, medzi nimi nechýbal ani Sport Club Slovakia z Nových Zámkov, ktorý prispel tromi pretekármi. Najviac pretekárov – až 46 dodal Kajak & kanoe klub z Komárna. Ide o bodované preteky do slovenského pohára, okrem toho sú zahrnuté aj do projektu Leto s kajakom.

Premiéra v Piešťanoch

V kúpeľnom meste sa predstavili kategórie od najmenších až po veteránov. Pretekalo sa na 500, 1 000 a 2 000-metrovej trati. Na pretekoch sa predstavil i Radim Kráľ, zakladateľ novozámockého Sport Clubu Slovakia. V kategórii K2 na 200 metrov Mix I. sa predstavil spolu s jednou zo svojich zverenkýň Tamarou Jasmine Polákovou. V kategórii K1 10-ročných chlapcov na 500 resp. 2 000 metrov si vyskúšal preteky ďalší Novozámčan Maximilián Szabó. Medzi 12-ročnými dievčatami sme mali hneď dve zástupkyne – Miu Matejkovú a spomínanú Tamaru Jasmine Polákovú.

„Preteky hodnotím dobre, som rád, že sa nám podarilo zúčastniť sa. Deti majú kopec nových zážitkov a vedia, že musia na sebe ešte tvrdo pracovať,“ zhodnotil premiérové preteky mladých kanoistov z Nových Zámkov ich tréner Radim Kráľ.

Záujem o vodné športy rastie

Záujem o rýchlostnú kanoistiku medzi mladými v Nových Zámkoch narastá. Rovnako aj počet detí v novozámockej lodenici. „Dnes nás bolo už osem, takže je to super,“ prezradil Radim Kráľ. „Keď som si zaumienil, že otvorím klub v Nových Zámkoch, tak už vtedy som vedel, že budem mládežníckym trénerom. Je to veľmi pekná práca. Som rád, že môžem odovzdávať svoje skúsenosti malým novozámockým kajakárom,“ prezradil bývalý slovenský reprezentant.

Chystajú sa na ďalšie preteky

Momentálne trénujú v novozámockom klube každý utorok, stredu a štvrtok od 15:30. „Na vode budeme pokiaľ nám to počasie dovolí. Bol by som rád, ak by to bolo do polovice alebo konca októbra. Potom začne tvrdá príprava na suchu v telocvični, na plavárni a samozrejme budeme aj behávať,“ prezradil plán na najbližšie obdobie Radim Kráľ. Na najbližšie preteky sa mladí Novozámčania chystajú 3.septembra, znova do Piešťan.

Sledoval našich v Riu

Na nedávno skončených Olympijských hrách v Riu de Janeiro získalo Slovensko okrem dvoch zlatých aj dve strieborné medaily. O jednu z nich sa postaral štvorkajak na 1 000 metrov v zložení Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák a Tibor Linka. Práve s prvými dvoma menovanými sa Radim Kráľ roky pozná, vyrastal po ich boku v komárňanskej lodenici. Známe vodácke duo (Vlček – Tarr) bolo dokonca prítomné na júnovom otváraní novozámockej lodenice. Boli sme teda zvedaví, ako on zhodnotil výkon celej posádky v Brazílii. „Bol to super výkon, veľmi sa teším, že im to tak dobre dopadlo. Som rád, že ich tvrdá práca sa prejavila a získali strieborné medaily. Som veľmi rád, že malí rýchlostní kanoisti majú takéto vzory na Slovensku, akými sú Vlček, Tarr, Myšák a Linka. Prajem im, aby ešte dlho reprezentovali našu krajinu,“ vyjadril radosť nad úspechom slovenského štvorkajaku v Riu Radim Kráľ.

Môže vás zaujímať:

Peter Gelle bol po finále v Riu nahnevaný: Zradili ho husté riasy v dráhe

Rodák z Nových Zámkov v Riu: Zabojuje o medailu!

Potvrdené aj z Bratislavy: V našom meste sú výborné podmienky na kanoistiku, FOTO

Pohár SNP v Piešťanoch - Sport Club Slovakia
4
Galéria
Zdroj: Sport Club Slovakia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM