Anton Hrachovský Samospráva

Novozámocké chodníky prejdú rekonštrukciou: Použije sa aj starý asfalt

Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocké chodníky prejdú rekonštrukciou: Použije sa aj starý asfalt
Zdroj: Dnes24.sk

Rozbité chodníky a cesty v meste sú jedným z najpálčivejších problémov Nových Zámkov. „Niektoré chodníky sa od svojho vzniku pred štyridsiatimi rokmi len fľakovali. Teraz sa po prvý raz začala súvislá rekonštrukcia asfaltového povrchu,“ povedal primátor Nových Zámkov Otokar Klein. Investíciu realizuje mesto dodávateľským spôsobom v rámci údržby.

Novú asfaltovú vrstvu začali klásť od Námestia republiky, cez Štúrovu, Štefánikovu a Gogoľovu ulicu. Niektoré chodníky na Gogoľovej majú viac ako 40 rokov a sú staršie ako neďaleké paneláky na Széchényiho námestí. „Nový asfalt sa kladie v úsekoch, ktorých povrch je celkom rozpadnutý a nemá zmysel fľakovať diery,“ povedala vedúca odboru komunálnych služieb mestského úradu Monika Kutenicsová.

Na menšie opravy chodníkov a ciest mesto pred niekoľkými týždňami kúpilo zariadenie Infraset, ktoré obsluhuje zamestnanec mestského úradu. Zariadenie vypĺňa výtlky asfaltovým recyklátom. Na jeho prípravu sa dajú použiť aj staré asfaltové povrchy, ktoré boli odstránené z opravovaných chodníkov.

Môže vás zaujímať:

NSK chce investovať do infraštruktúry: Oprava ciest by nemala obísť ani náš okres

Neplatiči pozor! Od septembra mesto váš komunálny odpad neodvezie

Novozámocké centrum čaká revitalizácia: Aký je stav plánovaného projektu?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM