Viktória Botošová Rôzne

Novozámocké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. Aj tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocké cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Foto: Viktória Botošová

Zisťovali sme medzi novozámockými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

Medzi obávané miesta na novozámockých cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili križovatku Gúgska, Námestie hrdinov a G.Czuczora. „Vodiči jazdiaci po ul. G. Czuczora, ktorí chcú pokračovať po Gúgskej ulici, musia byť vyzbrojení poriadnou dávkou trpezlivosti. Na konci ul. G. Czuczora musia dať prednosť vozidlám jazdiacim od Gúgskej, ďalej vozidlám prichádzajúcim od ulice J. Simora,“ vysvetľuje zložitú situáciu Peter. Ako pokračuje, vodiči z ulice G. Czuczora bývajú zaskočení aj vodičmi vychádzajúcimi z Námestia hrdinov, ktorí odbočujú doprava. „Samozrejme vodič pri odbočovaní dáva znamenie pravou smerovkou, no z tohto manévru nevyplýva, či vodič bude pokračovať na ul. J. Simora alebo odbočí na G.Czuczora. Keď vodič vychádzajúci z ul. G. Czuczora nie je dostatočne predvídavý a ešte k tomu sa aj ponáhľa a vodič od Námestia hrdinov pokračuje na ul. J. Simora, vznikne veľmi nepríjemná kolízia,“ dodal.

V druhom prípade obávanej cesty v našom meste sa zhodli názory viacerých vodičov. „Jednoznačne križovatka Michalská bašta – P. Blahu. Veľa áut vyjde do polky cesty, často sa tam trúbi aj časté sú aj nehody. Sám som tam mal štyri tesné situácie, kedy mi nedali prednosť,“ uviedol Andrej, s ktorým súhlasila aj Natália.

Čo sa týka tejto križovatky, rovnakého názoru je aj Ján. „Križovatka pri Ajaxe je neprehľadná. Najväčší problém je, že ľudia nevedia používať tie veľké zrkadlá a tak isto nevedia kde presne zastaviť, keď idú dole z bašty. Často zastavia až vnútri v križovatke. Treba si dávať veľký pozor, keď idete po hlavnej, aby vám niekto nevyletel. A tiež si tu treba dať pozor na chodcov.“

Našu trojicu obávaných miest uzatvára frekventovaná križovatka Výpalisko a Žofiina osada. „Ja považujem za najnebezpečnejšiu svetelnú križovatku pri Porsche. Keď ide človek po Krátkej ulici od Tesca musí si dávať veľký pozor aj dávno potom ako mu padla zelená. Je jedno, či pokračujete rovno na Žofiinu osadu, alebo odbočíte na Nitriansku cestu, častokrát sa totiž stáva, že vozidlá prechádzajú na ulici Výpalisko na červenú,“ hovorí Danka. K podobnému názoru a prikláňa aj Dávid, ktorý zaspomínal aj na pár kolízii, ktorých príčinou bol práve prejazd na červenú.

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na novezamky@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM