Rôzne

Novozámocká stanica prešla rekonštrukciou: Výsledkom sú senzorové dvere

V decembri boli slávnostne skolaudované nové dvere na železničnej stanici. Staré dvere nahradili automatické, fungujúce na senzor.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká stanica prešla rekonštrukciou: Výsledkom sú senzorové dvere
Zdroj: Dnes24.sk

Vyše 40 ročná železničná stanica v Nových Zámkoch mala už staré, problematické dvere. Okrem iného, ani poriadne netesnili. Preto sa pristúpilo ešte v novembri minulého roka k rekonštrukcii. Senzorové dvere osádzala Bratislavská spoločnosť, a to, za plnej prevádzky.

Na stanici je teplejšie

Nové dvere so sebou priniesli viaceré pozitíva. Používať senzorové dvere je na jednej strane hygienickejšie, pohodlnejšie, a vo vestibule stanice je oveľa teplejšie. Cestujúci si túto zmenu pochvaľujú.

„Je to super, cestujem už 10 rokov do práce vlakom, a naozaj tie staré dvere boli hrôza. Keď mi aj mešká vlak, a čakám vo vestibule, neťahá, nie je tu prievan, pretože veľmi pomohli aj tie vnútorné nové dvere medzi týmto otvoreným priestorom a nástupištiami. Odtiaľ naozaj veľmi ťahalo,“ pochvaľuje si cestujúci Milan /46/.

„No hej, vidíte, že je to lepšie. Mám veľkú batožinu vždy, pretože chodím preč na dva týždne, a vždy mi niekto musel dvere podržať, teraz je to fajn, otvoria sa samé,“ usmieva sa ďalšia spokojná cestujúca, 30-ročná Viera.

Novozámocká železničná stanica, ktorá vždy patrila medzi najkrajšie na Slovensku, takto vyzerá aj vzhľadom ešte oveľa lepšie. Také isté dvere, ako boli osadené na mieste vchodových dverí, boli vybudované aj v samotnom podchode.

Tým, že naša stanica patrí medzi Európske štandardy, mala by však spĺňať ešte jedno kritérium – a tým je bezbariérový prístup na nástupištia. Napríklad výťahy pre vozíčkarov alebo aj mamičky s kočíkmi. Snáď sa v blízkej budúcnosti vybuduje aj ten.

Zatiaľ je v pláne rekonštrukcia nástupíšť, informačného systému, či okolia stanice.

Sara

Železničná satnica-NZ
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM