Anton Hrachovský Samospráva

Novozámocká radnica vynoví vozový park: Zainvestuje vyše 60-tisíc eur

Na poslednom mestskom zastupiteľstve odsúhlasili poslanci návrh budúcoročného rozpočtu. Ten počíta aj s výdavkami na nové automobily.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká radnica vynoví vozový park: Zainvestuje vyše 60-tisíc eur
Foto: Anton Hrachovský

Na ostatnom decembrovom mestskom zastupiteľstve schválili novozámockí poslanci predložený návrh rozpočtu na rok 2017. Okrem iného sa v ňom počíta so zadovážením „nových automobilov“. Nové autá budú mať úradníci ale aj zamestnanci mestskej príspevkovej organizácie Novovital. Na ich nákup je mestský úrad pripravený minúť 66 400 eur. Podľa slov Petra Veleckého, vedúceho odboru finančného Mestského úradu Nové Zámky, sa jedná o nákup štyroch vozidiel.

„Zdedili sme Peugeot 307 s rokom výroby 2007. Potom máme Citroën Berlingo z roku 2005. Ten by sme chceli nahradiť nejakým technickým vozidlom. Takým by sme chceli nahradiť aj Peugeot Partner, ktorý je z roku 1997. Ďalším vozidlom, ktoré by sme chceli je mikrobus, na prevoz detí, keď vystupujú na niektorých predstaveniach,“ vyjadril sa Peter Velecký.

Podľa Veleckého sú niektoré terajšie vozidlá v dezolátnom stave s tým, že opravy na tieto autá sú príliš vysoké. „Pokiaľ opravujeme cesty, tak na prepravu náradia by sme potrebovali nejaký pick-up. Nie nový ale zánovný, no v lepšom stave, ako máme teraz. Aj mikrobus, ktorý spomíname by bol z roku 2008, takže sa nejedná o úplne nové vozidlá,“ dodal šéf finančného odboru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM