Anton Hrachovský Futbal

Novozámocká obrankyňa v reprezentačnom výbere: Na Majstrovstvá Európy sa neskutočne teším

Reprezentačný tím žien do 19 rokov pokračuje v intenzívnej príprave na záverečný turnaj ME 2016, ktorý sa v júli uskutoční na Slovensku. V kádri Sloveniek nechýba ani hráčka z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká obrankyňa v reprezentačnom výbere: Na Majstrovstvá Európy sa neskutočne teším
Zdroj: Archív Stephanie Deszatovej

Európsky šampionát futbalistiek do 19 rokov je už na dohľad. Pre mladé Slovenky to bude premiéra na tomto podujatí. Po kontrolnom zraze, dvojzápasoch s Českom, v Belgicku a doma so Srbskom čakajú na zverenkyne trénera Branislava Petroviča ďalšie dva zápasy. Súperkami budú v NTC Senec rovesníčky z Talianska (24. resp. 26. máj 2016).

V trénerovej nominácii na zápasy proti Taliansku figuruje aj hráčka FC Union Nové Zámky Stephanie Deszatová.

19-ročná obrankyňa, ktorá sa v drese Nových Zámkov túto sezónu prezentovala aj jedným ligovým gólom, debutovala vo farbách Slovenska ešte v roku 2011. V najcen­nejšom drese reprezentovala v minulosti napríklad na dvoch kvalifikáciách na ME do 17 rokov, jednej kvalifikácii na ME do 19 rokov, dvoch turnajoch Kuban Spring v Soči (medzinárodný turnaj do 19 rokov) či viacerých prípravných dueloch.

Rodáčka z Nových Zámkov, žijúca v neďalekom Bešeňove, okupuje momentálne so svojím klubom FC Union Nové Zámky tretiu priečku prvoligovej tabuľky s 13-bodovou stratou na vedúci Slovan Bratislava.

So Stephanie Deszatovou sme sa porozprávali pred blížiacimi sa zápasmi proti Taliansku.

Ako dobre poznáte hru Talianok?

S Taliankami sme ešte nehrali, takže ich veľmi nepoznáme, ale určite budú veľmi silné, keďže sú tradičnými účastníkmi ME, aj keď tento rok sa tam nedostali. Bude to veľmi kvalitný dvojzápas, ktorý nás preverí pred blížiacimi sa ME, takže sa veľmi tešíme na konfrontáciu proti tak kvalitnému súperovi.

Už ste sa pred týmito zápasmi stretli so spoluhráčkami? Stihli ste už ´rozobrať´ Talianky?

So spoluhráčkami som sa stretla len na ligových trávnikoch, keď sme hrali proti sebe .A jasné že sme trocha rozoberali Talianky, ale hlavne sa sústreďujeme na seba a na náš výkon aby sme hrali čo najlepšie.

Čo vám ako tímu ukázali doterajšie prípravné zápasy?

Zápasy proti Belgicku ale aj iným súperom nám ukázali, že vieme dobre zahrať aj proti veľmi kvalitnému súperovi a vieme ich svojou hrou dostať pod tlak. Ale tiež to, že sa musíme zlepšiť v záveroch zápasov, ktoré sme nezvládli po taktickej stránke.

Jedna z najlepších slovenských futbalistiek v minulosti Jana Hanzelová-Göghová povedala, že bolo by fajn byť v semifinále ME U19. Ako vidíte šance Slovenska na majstrovstvách?

Dúfam v postup zo skupiny a potom sa uvidí. Ale určite to bude veľmi náročné, keďže tam budú tie najlepšie tímy z Európy. S babami sa nesmierne tešíme a dúfame, že nás príde podporiť čo najviac divákov.

Ako hodnotíte doterajší priebeh sezóny z klubového hľadiska?

Z klubového hľadiska nedopadla táto sezóna podľa očakávaní, keďže ako majsterky a víťazky slovenského pohára sme chceli obhájiť oba poháre. Žiaľ, ani jeden pohár nepoputuje do Zámkov, keďže sme nezvládli jarnú časť súťaže. Najprv sme vypadli zo slovenského pohára v semifinále proti Slovanu no a potom sme stratili body o ligový titul najprv proti Žiline a potom proti Slovanu a tak už aj teoretickú šancu na zisk ligového titulu.

Budete sledovať mužov na ME vo Francúzsku? Ako podľa vás obstoja?

Jasné, že budem pozerať našich chalanov na ME a budem im fandiť. Podľa mňa budú čiernym koňom ME a potrápia nejedného favorita. Dúfam, že sa dostanú čo najďalej.

Máte futbalový vzor?

Mojím futbalovým vzorom je Nemanja Vidič , ktorý bol podľa mňa jeden z najlepších stopérov na svete a hral za môj obľúbený tím Manchester United. Keďže hrám tiež na tejto pozícii, tak som ho často sledovala počas zápasov Premier League, Medzi moje vzory ale patrí tiež kapitán našej repre Martin Škrtel.

Majstrovstvá Európy žien do 19 rokov sa budú konať v termíne od 19. do 31. júla 2016 v slovenských mestách Senec, Zlaté Moravce, Myjava a Senica.

Doterajšie prípravné zápasy ženskej reprezentácie do 19 rokov v príprave na ME do 19 rokov 2016:

  • Slovensko U19 – Česko U19 1:3
  • Česko U19 – Slovensko U19 1:0
  • Belgicko U19 – Slovensko U19 1:0
  • Belgicko U19 – Slovensko U19 2:2
  • Slovensko U19 – Srbsko U19 0:0
  • Slovensko U19 – Srbsko U19 4:0

Čítajte tiež:
Tvrdošovský mladík Kele strelil gól mesiaca v elitnej Fortuna lige, VIDEO
Hokejisti Nových Zámkov absolvujú prípravu proti zvučným menám, známa je aj výška vstupného
Osem hráčov z majstrovského ročníka podpísalo novú zmluvu. Kto všetko pokračuje v drese Nových Zámkov?
Novozámčania vyriešili trénerskú otázku: Kto povedie hokejistov pri premiére v Tipsport lige?
Novozámocké deti v konfrontácii s rovesníkmi zo Slovenska a Čiech: Predbehli takmer všetky slovenské tímy
Mladý Tvrdošovčan nastúpil po prvý raz v základe slávneho Slovana Bratislava a hneď skóroval!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM