Viktória Botošová Futbal

Novozámčanky obhájili ligový titul. Kouč Labay: Pre Union je to veľký úspech a výzva

Novozámockému tímu sa pod vedením trénera Štefana Labaya podarilo obhájiť double. Jeho zverenky čakajú teraz okrem osláv príjemné starosti s prípravou na nasledujúcu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčanky obhájili ligový titul. Kouč Labay: Pre Union je to veľký úspech a výzva
Zdroj: TASR

Víkendovými zápasmi 18. kola ukončili kluby najvyššej domácej futbalovej súťaže žien sezónu 2014/2015. Z prvenstva sa tešili, rovnako ako v minulom roku, hráčky FC Union Nové Zámky.

Futbalistky tohto klubu suverénne ovládli slovenské trávniky. K ligovým prvenstvám v uplynulých dvoch sezónach pridali tiež dva triumfy v Slovenskom pohári.

Dievčatá obhájili double

Tímu pod vedením trénera Štefana Labaya sa podarilo obhájiť double.„Vzhľadom na veľký pohyb v kádri v priebehu sezóny to nebolo ľahké. Po úspešnej jeseni sme sa rozlúčili s piatimi hráčkami, podarilo sa nám za pochodu vhodne doplniť káder. Dievčatá podávali počas sezóny najlepšie výkony v súťaži, prehrali len na jeseň v dueli so Slovanom. Tešíme sa z úspešnej sezóny,“ citovala slová trénera FC Union Nové Zámky Štefana Labaya oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu.

Majstrovský titul si dievčatá z Nových Zámkov zaistili už pred posledným zápasom tejto sezóny, v ktorom na domácom trávniku hostili v derby zápase bratislavský Slovan. Súboje s týmto rivalom majú náboj. Práve hráčky Slovana obsadili druhé miesto za Unionom a boli viac ako vyrovnaným súperom vo finále oboch ročníkov Slovenského pohára. Vo vzájomnom stretnutí sa zrodila remíza 2:2.

„V minulej sezóne nás Slovan potrápil na ceste za titulom viac. V kádroch ligových tímov pôsobí veľa mladých talentovaných futbalistiek, ale zatiaľ im chýbajú skúsenosti. Z tohto pohľadu si dovolím povedať, že naše mužstvo sa opieralo o herné skúsenosti, dievčatá sa naučili vyhrávať a zvládať hraničné situácie. Napriek tomu, aj my sme dokázali zapracovať do kádra niektoré 15-ročné hráčky,“ povedal tréner Labay pre stránku futbalsfz.sk.

Oslavy i príprava na ďalšiu sezónu

Jeho zverenky čakajú okrem osláv príjemné starosti s prípravou na nasledujúcu sezónu. FC Union Nové Zámkybude slovenským zástupcom v nasledujúcom ročníku ženskej Ligy majstrov.

„Pre Union je to veľký úspech a výzva. Čaká nás veľa práce. To, čo stačí na domácu ligu, nestačí na medzinárodnej úrovni. Potrebujeme rozšíriť a skvalitniť káder minimálne o štyri hráčky. V minulých rokoch sme hrali v skupine na Cypre a v škótskom Glasgowe. Hoci to neboli najťažšie skupiny z pohľadu zloženia tímov, dejiská boli najvzdialenejšie a vyčerpalo nás finančné pokrytie samotnej účasti. Azda budeme mať teraz viac šťastia a nájdeme zdroje na budovanie kádra,“ dodal na záver Labay.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM