Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania sa už tešia na ďalšie derby zápasy: Odplácať je čo aj Miškovcu

V prípade vstupu maďarských klubov do slovenskej Tipsportligy by na Novozámčanov čakali zaujímavé konfrontácie. Porozprával o nich prezident klubu František Sucharda, ktorý neopomenul ani reprezentačné skusy Eduarda Šimuna.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania sa už tešia na ďalšie derby zápasy: Odplácať je čo aj Miškovcu
Foto: Anton Hrachovský

O vstupe maďarských klubov DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa hovorí už nejaký ten piatok. Finálne rozhodnutie o tomto kroku by malo prísť už čoskoro – v máji 2018. Koncom apríla to potvrdil i šéf Tipsport ligy Richard Lintner.

O derby a Miškolci

Po vstupe do Tipsport ligy sa jedným zo súperov Novozámčanov stali hokejisti z Nitry. Súboj regionálnych susedov lákal divákov na tribúny už od prvého duelu, miestni fanúšikovia ho berú ako derby. Na druhej strane, maďarský Miškovec bol počas novozámockej etapy v MOL Lige jedným z pravidelných súperov bielo-zelených. V sezóne 2014/2015 sa oba celky stretli vo finále súťaže. ´Medvede´ z Maďarska vtedy zvíťazili 4:0 na zápasy a obrali Novozámčanov o druhý titul v rade.

„Keď doma porazíme Nitru, sme veľmi spokojní a šťastní. Derby sú v celej lige asi najlepšie zápasy. A ešte sa tešíme na Miškovec. Ak budú v súťaži, máme ich čo vracať za to, čo nám vyviedli v našom poslednom finále MOL Ligy. Takže pripravujeme taký menší revanš, aby odtiaľto neodišli s bodmi. Máme aj takéto menšie dielšie ciele. Ale s Nitrou vždy poteší vyhrať. Možno, že oni to smerom k nám tak neberú, ale pre nás je to z regionálneho hľadiska derby,“ povedal Sucharda.

„Derby zápasy mám rád. Verím, že tie zápasy pritiahnu ľudí a bude atmosféra, akú si derby zaslúži,“ pridal sa nový kormidelník A-tímu Milan Jančuška.

O Šimunovi a reprezentácii

O miestenku v reprezentačnom tíme, ktorý vycestoval na MS do Dánska bojoval dlho i útočník Nových Zámkov Eduard Šimun. Na šampionát na Jutskom polostrove nakoniec necestoval.

„Mirovi Šatanovi som povedal, že keď pošle z reprezentácie domov dvoch Novozámčanov, tak nemôže vstúpiť do mesta. Tak poslal preč aj dvoch Topoľčancov – Eda Šimuna a Mateja Pauloviča,“ zažartoval Sucharda na margo neúčasti Eduarda Šimuna na MS v Dánsku.

Počas ročníka 2017/2018 sa stal Šimun s 18 gólmi najlepším strelcom klubu a zároveň druhým najproduktívnejším hráčom (30 bodov). „Edo tu bol aj pred rokom, no nedostal príležitosť. Ale ono je to aj o tom, dať tým mladým chlapcom príležitosť. A Edo ju teraz dostal a odmenil sa za ňu výsledkami aj tým, že sa dostal do reprezentácie. Som veľmi rád, že chlapca, ktorý mal predtým menej bodov, sme vytiahli takto vysoko. To isté môžeme povedať o Paulovičovi, ktorý sa vytiahol v Nových Zámkoch a išiel ďalej,“ opísal spoluprácu s mladými útočníkmi Sucharda. Podobne to podľa neho bolo aj s Jakeom Cardwellom, ktorý sa po sezóne v Zámkoch presadil v českých Pardubiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM