Anton Hrachovský Hokej Šport

Novozámčania sa trápia s koncovkou: Tréner si želá do útoku viac agresivity

Tipsportligový nováčik HC Nové Zámky neprežíva zrovna ideálnu premiérovú sezónu v najvyššej súťaži. Jednou z príčin sú aj chýbajúce góly v sieti súperov.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania sa trápia s koncovkou: Tréner si želá do útoku viac agresivity
Foto: Rastislav Búgel

Novozámčanom sa podarilo v doterajšom priebehu extraligy streliť iba 103 gólov, čo je najmenej zo všetkých tímov (ak nerátame zápasy HK Orange 20). Pri 42 odohraných stretnutiach to vychádza takmer 2,5 gólu na zápas, pričom v posledných piatich zápasoch ich vsietili len sedem. Že to nie je dostatočné si uvedomuje i aktuálny tréner Novozámčanov Štefan Mikeš. Do konca základnej časti ostáva zeleno-bielym ešte 14 zápasov, na aktuálne poslednú postupovú priečku do play off strácajú štyri body.

Viac agresivity do útoku

„My sme dali suverénne najmenej gólov z celej súťaže. Ukazuje sa to aj v presilových hrách. Jednoznačne by som chcel, aby sme sa posilnili,“ povedal Mikeš. „Vonku nedávame takmer žiadne góly, doma dáme do dvoch gólov a to je veľmi málo. Keď vidím, ako ďalšie mančafty dali o 50% viac gólov, tak to sú výrazné rozdiely,“ dodal tréner Novozámčanov.

Mužstvo by sa malo pred koncom základnej časti posilniť, do pred sezónou avizovanej účasti v play off by ho mala potiahnuť väčšia agresivita pri obliehaní súperovej brány. „Nepredpokladám, že by sme získali strelca, ktorý bude dávať gól za zápas. Tí majú na trhu svoju cenu. V každom prípade chceme zagresívniť koncovku, aby sme to neprekombinovávali a išli do súperovej brány hladnejšie. Chcel by som, aby sme získali dvoch útočníkov, ktorí prinesú určitú agresivitu pred súperovou bránou. Takých hráčov, ktorí sa tam neboja vletieť a tečovať puky,“ vyjadril sa na margo prípadných posíl Štefan Mikeš.

Najproduktívnejší Zámčania

V tíme vyniká produktivitou hlavne skúsený český útočník Kamil Brabenec. V doterajších 42 dueloch, na ktoré nastúpil, si pripísal 31 bodov (9+22). Najlepšími strelcami sú doposiaľ 10-góloví Ossi Saarinen a Milan Kytnár. Najproduktívnejším obrancom Nových Zámkov je Kanaďan Jake Cardwell, ktorý nazbieral 19 bodov (6+13) v 34 zápasoch.

Najbližšie sa Novozámčania predstavia 27. januára na ľade piateho Popradu, následne ich čakajú ďalšie dva zápasy vonku (3. februára v Liptovskom Mikuláši a 5. februára v Martine).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM