Anton Hrachovský Samospráva

Novozámčania sa dočkali: Chystá sa slávnostné otvorenie zrekonštruovanej tržnice

Kolaudácia zrekonštruovaného trhoviska je podľa konateľa prevádzkara ukončená. Obyvatelia si môžu prísť nakúpiť už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania sa dočkali: Chystá sa slávnostné otvorenie zrekonštruovanej tržnice
Foto: Anton Hrachovský

Rekonštrukcia novozámockej tržnice začala ešte v januári 2018, pôvodne mala byť ukončená k 1. aprílu. Keďže sa počas tohto obdobia vyskytli problémy, či už spôsobené počasím alebo absenciou stavebného povolenia, termín otvorenia sa posúval. Nakoniec bol termín kolaudácie stanovený na 14. mája.

Slávnostné otvorenie cez víkend

„Kolaudácia dopadla dobre, dnes (16. mája – pozn.) by sme mali mať posledné papiere, takže malo by to byť v poriadku,“ vyjadril sa Jaromír Valent, mestský poslanec a konateľ Brantneru, ktorý tržnicu prevádzkuje.

Slávnostné znovuotvorenie tržnice je podľa Valenta naplánované na sobotu 19. mája 2018 o 7:30. Ešte predtým však treba premiestniť do areálu predajné stoly. Tie sú doteraz na ´dočasných trhoviskách´ v amfiteátri a na parkovisku za tržnicou. „Najneskôr sa na tržnici začne predávať v sobotu 19. mája,“ dodal Jaromír Valent.

Plachta musí sadnúť

Na trhovisku pribudli piliere, na ktorých je osadená textilná plachta. Tá by mala predávajúcich i kupujúcich chrániť pred poveternostnými vplyvmi. A keďže v Nových Zámkoch nedávno pršalo, prešla si hneď aj zaťažkávacou skúškou. Výsledkom boli mláky i na zastrešených častiach povrchu. Problém by sa mal podľa konateľa Brantneru vyriešiť v najbližších týždňoch.

Po dvoch týždňoch bude pre úpravy na trhovisku vyhradený ešte jeden servisný deň, počas ktorého prebehne ´dopnutie´ plachty, ktorá už tržnicu zastrešuje. „Ešte budú osadené lemy proti dažďovej vode, ktoré ju budú zvádzať do dažďových žľabov a hlavnými zvodmi do kanalizácie. Toto sa nedá spraviť, pokiaľ tá plachta, ľudovo povedané, nesadne,“ opísal Valent v krátkosti technologický postup, pre ktorý sa má vyhradiť jeden deň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM