Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania prehrali u Liptákov: Prišiel tak tabuľkový pokles v boji o play off

Nové Zámky a Liptovský Mikuláš si to medzi sebou rozdali v priamom súboji o ôsme miesto v tabuľke Tipsport ligy. Našim hokejistom sa vak nepodarilo streliť ani gól.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania prehrali u Liptákov: Prišiel tak tabuľkový pokles v boji o play off
Zdroj: TASR

Úvodné minúty naznačili dôležitosť zápasu, keď obe mužstvá stavili viac na obranu. V 5. minúte mal dobrú šancu Piatka, lenže jeho pokus tesne minul Barošovu bránu. Prvý výraznejší tlak Nových Zámkov prišiel až pri ich úvodnej presilovke o jedného hráča, lenže zakončenia Jassa a Šimuna gólom neskončili. V 15. minúte sa ocitol pred mikulášskou bránou Bača, ten dokázal síce tečovať puk, no Baroš bol pozorný. Pár sekúnd pred koncom prvej tretiny mal dobrú šancu aj Novák, lenže Košarišťan zasiahol lapačkou.

V druhej tretine boli o niečo aktívnejší Liptáci. Tí súpera dlho držali v útočnom pásme. Dostávali sa do viacerých dobrých zakončení, ktoré však Baroš likvidoval. V 28. minúte pri vlastnej presilovke mal obrovskú šancu Kriška, lenže proti jeho prudkej strele zasiahol hosťujúci brankár. Tlak Mikulášanov vyvrcholil v 31. minúte. Langhammer sa dokázal pretlačiť pomedzi dvoch brániacich hráčov a vzápätí presnou krížnou strelou dokázal prekonať Baroša. V 36. minúte mal dobrú šancu na vyrovnanie Dubec, lenže Košariťan zrazil jeho strelu na mantinel.

Novozámčania mali dobrý vstup do tretej tretiny aj vďaka nedisciplinovanosti domácich hráčov, ktorí im umožnili v krátkom časovo slede až dve presilovky. Hostia sa síce zdržiavali v útočnom pásme súpera, lenže do vážnej šance sa nedostali. Tá prišla až v 47. minúte. Zbořil sa ocitol osamotený pred mikulášskou bránou, no jeho zakončenie skončilo na pravej žŕdke. Nepremenenú šancu svojho súpera dokázali dokonale potrestať Liptáci, keď z následného protiútoku išli do vedenia po presnom zásahu Piatku. Dvojgólové vedenie si Mikulášania dokázali v záverečných minútach už postrážiť. Skóre mohol ešte zmeniť pár sekúnd pred koncom tretej tretiny J. Sukeľ, ten však netrafil prázdnu bránu hostí.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HC Nové Zámky 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 31. Langhammer (Nemec, Gründling), 48. Piatka (Kriška, J. Sukeľ)
Rozhodovali: Orolin, Kalina – Gavalier, Gajan, vylúčení: 5:4 na 2. min., navyše: Mezovský na 10 min. a DKZ – Hruška a Husák na 10 min., presilovky: 0:0, oslabenia 0:0, 790 divákov

Zostavy:

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Mezovský, Nádašdi, Bača, Kuráli – R. Rapáč, M. Sukeľ, Laco – Števuiak, Langhammer, Huna – J. Sukeľ, Piatka, Kriška – Lištiak, Uhrík, Vybíral

Nové Zámky: Baroš – Plašil, Novák, Jass, Hruška, Husák, Salija, Šimek, Saulietis – Šille, Šimun, Zbořil – Fábry, Jurík, Hřebejk – Dubec, Novotný, Škoda – Lorraine, Rehák, Varga

Ohlasy po zápase

Marek Uram, tréner Liptovského Mikuláša: “Hral sa zápas kvázi o šesť bodov. Podarilo sa mám síce predbehnúť Nové Zámky, ale ešte nie je koniec. Máme pred sebou dôležité zápasy, v ktorých musíme zabojovať. Po dlhšom čase sme na ôsmom mieste a pokúsime sa tam zotrvať.”

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: “Zápas sa mi hodnotí ťažko. Chceli sme získať dáke body, čo sa nám nepodarilo. Neurobili sme tu nič, nedali sme ani gól a žiaľ sme prehrali. Do konca je ešte päť zápasov, tak skúsime zabojovať.”

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM